Afbeelding
Foto: Parket Antwerpen

Man uit Roosendaal (24) verdachte in grote cocaïnevangst in Antwerpen

Door: Peter Houtepen Politie

ROOSENDAAL - De raadkamer in Antwerpen heeft woensdag de aanhouding bevestigd van 11 Nederlanders, die vorige week opgepakt zijn op verdenking van het invoeren van verdovende middelen. Onder hen bevindt zich ook een 24-jarige man uit Roosendaal, bevestigt een woordvoerder van het parket van Antwerpen. 

Vorige week woensdag viel de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen in samenwerking met speciale eenheden binnen in een loods in de Haïfastraat in Antwerpen. Een trekker-oplegger was die dag naar die loods gereden in plaats van naar de scanplaats van de douanediensten.

Bij de inval werden negen mannen, allemaal van Nederlandse nationaliteit en tussen 20 en 39 jaar, gearresteerd. Later die dag werden nog vijf mannen van hun vrijheid beroofd. Ook hier ging het om Nederlanders tussen 18 en 39 jaar. In de loods en bij latere huiszoekingen werd in totaal 4,1 ton cocaïne gevonden, drie AK-47's en vier handvuurwapens. 

De 14 verdachten zijn vandaag voor de eerste keer voor de raadkamer verschenen. De aanhouding van 11 verdachten werd bevestigd, voor drie is de zaak uitgesteld naar maandag. Het onderzoek wordt verder gezet.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief