Afbeelding

Coronavirus heeft gevolgen voor afvalproblematiek: meer zwerfafval en verpakkingen van eten

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Meer zwerfafval op hangplekken, etensresten op parkeerplaatsen en minder geld voor textielafval. Volgens wethouder Klaar Koenraad zijn er verschillende afvalproblemen te zien die voortkomen uit de coronaproblematiek. 

"Jongeren hebben weinig om handen en komen vaker samen in de openbare ruimte op andere plaatsen dan voorheen. Dit zorgt op die locaties voor overlast door zwerfafval", stelt wethouder Klaar Koenraad. Daarnaast worden er veel meer maaltijden afgehaald en de restanten hiervan worden op parkeerplaatsen en langs doorgaande wegen uit auto's gegooid. "Voor beide wordt een aanpak ontwikkeld", meldt de wethouder.

Textiel

Het coronavirus heeft ook effect op de inname van textiel. "De eerste grondstoffenstroom waarin we merken dat er echt veranderingen in de (achterliggende) markt optreedt is textiel. De verkoop van ingezameld textiel is gestopt en de inkomsten zijn volledig weggevallen. Voor corona leverde een ton textiel €120 op, nu dus niets meer." Het textiel wordt uiteraard nog wel ingezameld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief