Foto:

Ruim 1000 huishoudens kiezen voor grotere restafvalcontainer

ROOSENDAAL - Een flink aantal huishoudens heeft gebruikgemaakt van de mogelijkheid om hun afvalcontainer om te wisselen voor een groter of juist een kleiner exemplaar.


Inwoners van de gemeente Roosendaal kregen tot en met zondag 17 mei de kans om kosteloos hun afvalcontainers om te wisselen. Reden hiervoor is de verandering bij het ophalen van het restafval. Dat gebeurt sinds maart nog maar eens in de vier weken in plaats van eens in de twee weken. 

Uiteindelijk hebben 1017 huishoudens hun kleine restafvalcontainer omgewisseld voor een grote variant. Daarentegen hebben juist 685 huishoudens hun grote container weer omgewisseld voor een kleine container.

"Ruim 7900 huishoudens hadden een kleine container en ruim 18400 een grote. Minder dan dertien procent van de huishoudens met een kleine container heeft nu gekozen om te wisselen naar een grote", stelt de gemeente.

Daarnaast hebben 818 huishoudens hun kleine GFT-E omgeruild voor een grote en 720 huishoudens hebben hun papiercontainer verwisseld voor een grote variant.

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>