Afbeelding
Foto: Christian Traets

Brand bij zendmast in Roosendaal; vermoedelijk aangestoken

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Aan het Hollewegje in Roosendaal heeft er maandagnacht een brand gewoed bij een zendmast. De brand werd rond 1 uur gemeld en is geblust door de brandweer. De omgeving is afgezet en de politie stelt een onderzoek naar de brand.

Brandstichting wordt daarbij niet uitgesloten. "Omdat er aanwijzingen werden gevonden dat de brand is aangestoken zijn we een onderzoek gestart. Daarbij kunnen we de hulp van getuigen natuurlijk goed gebruiken", meldt de politie. In de voorbije weken is in Nederland bij bijna 30 zendmasten brand gesticht, waaronder ook twee zendmasten in Oudenbosch én zendmasten in Standaardbuiten. Tegenstanders van de uitrol van het 5G-netwerk zouden hier achter zitten. Zij zijn van mening dat 5G het immuunsysteem van de mens aantast en daardoor ook de verspreiding van het coronavirus in de hand werkt.

Opvallend is dat de rechtbank in Den Haag gisteren besloten heeft dat het veilen van de frequenties voor de uitrol van 5G gewoon door mag gaan. Stichting STOP5GNL had in een kort geding gevorderd dat dit de Staat verboden zou worden. Volgens de stichting tonen onderzoeken aan dat blootstelling aan elektromagnetische golven die voor 5G gebruikt worden negatieve gezondheidseffecten kan hebben.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief