Afbeelding

Last van hooikoorts? Deze week is de piek

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ROOSENDAAL - De piekperiode van het graspollenseizoen is deze week begonnen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University. Mensen met een graspollenallergie kunnen de komende dagen op ernstige hooikoortsklachten rekenen. 

De bloei van de grassen leek dit jaar vroeg op gang te komen door de zeer warme start van het jaar. Maar de grote droogte voorkwam een uitzonderlijk vroege piek van het graspollenseizoen. Maar nu is het dan toch raak, stelt Wageningen University. "De regen van het afgelopen weekend zal de bloei van de grassen bevorderen. De massaal aanwezige bloeihalmen in bermen en grasvelden zullen de komende dagen hun pollen aan de lucht afgeven."

Volgens de verwachting van Weeronline valt tot en met begin juni geen regen van betekenis. "Hierdoor neemt de hoeveelheid pollen in de lucht toe en dat heeft meer hooikoortsklachten tot gevolg."

Droogte

Ook in juni valt naar verwachting minder regen dan normaal. De meeste dagen verlopen droog, warm en zonnig. Hierdoor blijft het nog droger dan in 1976, het droogste jaar tot nu toe.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief