Foto:

Roosendaal geeft vijftig kinderen een jaar lang een voedzaam ontbijt

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal gaat het komende jaar vijftig kinderen waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben, dagelijks thuis een voedzaam ontbijt aanbieden. Daarmee geeft de gemeente invulling aan de motie 'Het belang van ontbijt voor schoolgaande kinderen' van de Roosendaalse gemeenteraad. De eerste ontbijten zijn inmiddels uitgedeeld door vrijwilligers.


Uit onderzoek van de GGD blijkt dat ongeveer drie procent van de kinderen zonder ontbijt aan hun dag beginnen. Daar zijn vaak meerdere redenen voor. Eén daarvan is het gebrek aan geld. "Een goed ontbijt als start van de dag is enorm belangrijk. Evaluaties tonen aan dat scholen een positief effect zien bij kinderen die thuis ontbijten voordat ze naar school gaan", stelt de gemeente Roosendaal. 

En daarom krijgen nu, als pilot, vijftig Roosendaalse kinderen dagelijks een ontbijt. De pilot wordt uitgevoerd door de Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt, de ontbijtboxen worden samengesteld door Jumbo Laureijsen en rondgebracht door vrijwilligers van Roosendaal voor Elkaar. 

Op dit moment wordt in samenwerking met basisschool De Appel de gezinnen geworven die voor een box in aanmerking komen. Er vindt geen inkomenstoets plaats, gezond vertrouwen is het uitgangspunt. De gezinnen ontvangen wekelijks thuis een box met daarin voor 7 dagen een gezond ontbijt (52 weken per jaar). Er is een box voor alle kinderen uit het gezin, ook als ze niet op de basisschool zitten. 

De kosten van de pilot bedragen voor 50 kinderen voor de periode van 1 jaar 18.089 euro. Wanneer uit evaluatie blijkt dat de pilot een succes is, kan de pilot omgezet worden naar een structurele bijdrage.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES