Afbeelding

Roosendaalse politiek: 'Jongeren, laat je stem horen!'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De stem van jongeren en kinderen moet ook tijdens de coronacrisis gehoord worden, zij worden immers geraakt in hun sociale leven, sport en studie. Dat stellen verschillende Roosendaalse politici. Daarom dienen zij vanavond een motie in.

Minister-president Mark Rutte riep tijdens de persconferentie van 19 mei jongeren op om mee te denken over 'het nieuwe normaal'. Hij vroeg ze om met nieuwe ideeën te komen bij de aanpak én de nasleep van het coronavirus. Die oproep is afgelopen week nog eens onderstreept door de Jongerenraad in Roosendaal én Jongerenwerk Roosendaal.

Met de motie willen de politici ook de gemeente Roosendaal oproepen om nogmaals alle Roosendaalse jongeren te vragen om de handen uit de mouwen te steken. "We zijn benieuwd naar de ideeën en inbreng van Roosendaal en daarom willen we een uitvraag doen aan alle jongeren(organisaties) om hun ideeën kenbaar te maken bij de gemeenteraad en het college." De ideeën moeten daarna verzameld en gebundeld worden om een beeld te krijgen van ideeën van Roosendaalse jeugd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief