Afbeelding
Foto: Maickel van Meel

Gemeenteraad zet zich in voor woonwagenbewoners: 'Iedereen moet kunnen wonen waar hij of zij wil'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De elf partijen van de gemeenteraad in Roosendaal hebben donderdagavond allemaal ingestemd met een motie die ervoor moet zorgen dat er op korte termijn meer woonwagenstandplaatsen bijkomen in Roosendaal.

Een groep met Roosendaalse woonwagenbewoners is al sinds maandag 1 juni aan het demonstreren op Sportpark Vierhoeven. Met spandoeken maakt men duidelijk waarom men aan het demonstreren is. 'Ook wij hebben het recht om te bestaan gemeente Roosendaal. Doe er wat aan! Vakken beloofd!', staat er op het spandoek te lezen. De locatie is niet voor niets gekozen.

Bij Sportpark Vierhoeven bevindt zich een voormalig woonwagenpark. Dat wordt op dit moment niet officieel benut, maar de faciliteiten zijn er wel aanwezig. Dat heeft ook de gemeenteraad geconstateerd. Zij zijn van mening dat het terug in tact brengen van het voormalige woonwagenkamp alleen maar een positief effect kan hebben. "Een hernieuwde aanwezigheid van woonwagens op het voormalige woonwagenpark bij Sportpark Vierhoeven kan bijdragen aan een verhoging van de sociale controle en daarmee de veiligheid op en rondom het sportpark."

Alle partijen stemden dan ook in met een motie die het college oproept om voor 1 oktober te onderzoeken of op het voormalige woonwagenpark en/of op andere locaties in de gemeente Roosendala standplaatsen voor woonwagens gerealiseerd kunnen worden. Zij willen daarbij ook meteen weten wat de kosten zijn, zodat er zo snel mogelijk een beslissing genomen kan worden omtrent het creëren van extra standplaatsen in Roosendaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief