Jaap Theeuwes is de eigenaar van Proeflocaal Divers.
Jaap Theeuwes is de eigenaar van Proeflocaal Divers. Foto: René Bruijnincx

Proeflocaal Divers koppelt diner aan bioscoopbezoek

Door: Remko Vermunt Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL – Jaap Theeuwes, eigenaar van Proeflocaal Divers, maakte kennis met de horeca in zijn studententijd. Een weekendbaantje groeide uit tot een professionele manier van de kost verdienen.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

De enthousiaste Jaap steekt niet onder stoelen of banken dat hij uiteindelijk dankzij adviezen van anderen en hulp van netwerkjes in Roosendaal is neergestreken. De weg ernaar toe benadrukt dat de horecaman doelbewuste keuzes heeft gemaakt.

Opleidingen

Jaap Theeuwes profileert zich precies zoals hij zijn huidige Proeflocaal Divers aanstuurt: “Ik maakte kennis met de horeca tijdens mijn studententijd. Omdat mijn opleiding tot sportdocent resulteerde in een baan als skileraar, kwam mijn focus elders te liggen. Middels een koksopleiding kwam ik uiteindelijk als assistent manager leiding voeding in een Tilburgs ziekenhuis te werken”. Opmerkelijk in dat werk was dat Jaap daar kennis maakte met de verschillende visies op voeding. “Natuurlijk ging het over smaak en gezondheid, maar de wijze waarop het werd gepresenteerd had ook effect op het genezingsproces”, vat hij die praktijkervaring samen.

Advies

“Na verloop van tijd bleek mijn chef in het ziekenhuis een goede sparringpartner. Hij adviseerde me om de stap naar zelfstandig ondernemerschap te maken. Daardoor kwam ik in 2017 in Roosendaal terecht”. Jaaps eerste beslissing was het aanpassen van het interieur en de toiletten. Dit jaar heeft hij het terras aangepakt omdat het enigszins gedateerd was en hoognodig moest worden vernieuwd. Datzelfde gold voor het achterste gedeelte van de zaak, waar hij ook plannen voor had. “Ik heb contact gezocht met de eigenaar van de bioscoop in de Nieuwstraat. Daar komt vanuit een win-win situatie een mooi aanbod dat een 3 gangen-menu bij mij combineert met een bon van de nieuwe bioscoop”. Theeuwes greep de crisis aan om ook het achterste gedeelte van zijn zaak op te knappen, zodat het past bij het huidige tijdsbeeld. En dat is hem op uitstekende wijze gelukt.

Toekomst

“Naast het combinatie-aanbod van 3 gangenmenu en bioscoopbezoek heb ik ook meer accent gelegd op klantvriendelijkheid en de plaats van kinderen daarin. Voor de kinderen is er een speciale kinderkaart. Door het maken van een uitgebreide kinderspeelhoek kunnen zij zich uitstekend vermaken in de nabije omgeving van hun ouders”, benadrukt de eigenaar. “Daarnaast gaan we na de opening van de bioscoop op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond onze openingstijden verlengen, zodat we die beter kunnen koppelen aan die van de bioscoop”. Het enthousiaste ondernemerschap van Jaap vertaalt zich ook in een helder omschreven visie: “In Roosendaal zijn er de laatste jaren nogal wat zalen verdwenen. Het achterste gedeelte van mijn zaak is uitstekend te gebruiken voor vergaderingen en feesten. Op die manier lever ik ook een bijdrage aan de vergaderfaciliteiten hier in Roosendaal”.

Herkenning

Jaap Theeuwes sluit het gesprek af met een ode aan zijn personeel. “Personeelslid Monique werkt al meer dan 20 jaar op deze locatie. In onze vaste klantenkring zijn mensen die samen met haar zijn opgegroeid en daarom nog steeds hier komen. Uiteraard koesteren we die contacten. Daarnaast werken vaste kracht Karen en haar dochter Amy, ook mee in de zaak. Ze vormen een hecht team waarmee we positief naar de toekomst kijken”. En hij benadrukt nog maar eens dat die toekomst gebouwd wordt op basis van gastvrijheid en kwaliteit, en dat de prijzen op zijn kaart eerlijk en laag zijn. “We serveren nu een 3-gangen menu voor € 18,75”.

Proeflocaal Divers
Raadhuisstraat 37, 0165-561943, info@proeflocaaldivers.nl
www.proeflocaaldivers.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief