Foto: Remko Vermunt

Een hele zomer vol leuke sportactiviteiten met SSNB

ROOSENDAAL - Voor het vijfde jaar op rij bied Sportservice Noord-Brabant (SSNB) onder de vlag: RSD Beweegt, een zeer divers sportprogramma aan tijdens de zomervakantie. De Roosendaalse jeugd in de leeftijd 5 t/m 13 jaar kan zich vanaf deze week weer inschrijven voor de leuke programma’s die RSD beweegt aanbiedt in verschillende wijken in Roosendaal. Ook kunnen dit jaar met een aantal activiteiten de ouders van de kinderen aansluiten.


Na een succesvolle eerste Summerfun, met maar liefst 152 deelnemers, en een nog succesvollere editie van vorige jaar met 610 deelnemers, komt SSNB dit jaar met een vijfde editie. Hakim Bouazzati buurtsportcoach van SSNB geeft aan dat er veel kinderen zijn die, o.a. vanwege corona, niet op vakantie gaan of die nauwelijks bewegen tijdens de zomervakanties. “Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen sporten en bewegen en zo ontstond het idee van Summerfun.”

Groot programma 
Meerdere dagen per week is er ergens in Roosendaal een activiteit van Summerfun te vinden. Er zijn dit jaar 18 sport en spel programma’s waar men aan kan deelnemen deze zomer. De programma’s duren 2 uur per activiteit en zijn van 13.00 tot 15.00 uur. De activiteiten worden begeleid door professionals. Dit zijn buurtsportcoaches uit de gemeente Roosendaal en veel vakleerkrachten die buiten de vakanties de gymlessen verzorgen op de verschillende basisscholen. “Er is gekozen voor de leukste sport en spelvormen die we in het verleden tijdens de gymlessen en summerfun hebben gegeven”, aldus Jerome de Clercq van SSNB. “Jachtseizoen, Freerunnen, Beachvolleybal, Bosspeeldag, Zwemmen en nog veel meer leuke activiteiten staan op de agenda deze zomer”

Verschillende locaties
Om alle jeugd in Roosendaal te kunnen bereiken is er gekozen om de vele diverse activiteiten in heelde gemeente Roosendaal te verspreiden. “In de Kroeven, Kalsdonk, Centrum, Kortendijk en Langdonk zijn we te vinden”, zo spreekt Hakim Bouazzati. “Ouders kunnen dus ook kijken wat er die week in de buurt is en hun kinderen daarvoor opgeven. We brengen de activiteiten dus naar de kinderen toe!”

Voor deelname van de activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. “Dit is een bewuste keuze. Met de kleine vergoeding kunnen we materialen huren en bekostigen en tijdens de activiteit iets terug geven in de vorm van drinken of fruit”, aldus Hakim Bouazzati. Ook kinderen die via Stichting Paul sporten kunnen bij ons terecht voor deelname. Voor deze kinderen is het mogelijk om tegen een kleiner bedrag in te schrijven omdat stichting Paul hiervoor een bijdrage zal leveren. Zo kan iedereen dus komen sporten deze zomer! Alle ouders ontvangen deze week via school een digitale flyer zodat hun kinderen aangemeld kunnen worden! Inschrijven kan via www.sjorssportief.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES