Foto: Remko Vermunt

Eric de Regt stapt over van Roosendaalse Lijst naar VLP

ROOSENDAAL - Eric de Regt, fractievoorzitter van de Roosendaalse Lijst, maakt de overstap naar oppositiepartij VLP. Daarmee wordt de VLP de grootste partij in de Roosendaalse gemeenteraad. Eerder maakte ook Alex Raggers de overstap van D66 naar de VLP. 


Eric de Regt was tien jaar fractielid bij de Roosendaalse Lijst, waarvan de laatste zes jaar als fractievoorzitter. "Na zorgvuldige afwegingen en diverse goede en plezierige gesprekken met het VLP-bestuur en hun fractie, heb ik besloten verder te gaan als lid van de VLP-fractie. Hun partijprogramma sluit prima aan bij mijn ideeën, met name voor de dorpen, en ik voorzie een vruchtbare samenwerking", laat De Regt weten. 

"Tijdens de eerste twee periodes van vier jaar  (2010-2018) voelde ik me prima op mijn plek bij de RL. Aandacht voor de juiste onderwerpen en een gemoedelijke werksfeer waarin ik mezelf kon ontplooien, zolang het maar binnen de kaders van de RL paste. Deze werkwijze, met de nodige vrijheden, gaf veel verantwoordelijkheid maar zorgde ook voor betrokkenheid, resultaat en plezier in het politieke werk", blikt De Regt terug. Maar, in de laatste periode vanaf 2018 voelde De Regt een ommekeer. "De onderlinge chemie in de partij en het enthousiasme bij mij is verdwenen en mijn plezier in het politieke werk is verminderd, nota bene mijn belangrijkste drijfveer. Mede daarom heb ik dit weloverwogen, maar ook ingrijpende, besluit genomen waarbij ik niet over één-nacht-ijs ben gegaan."

Eric de Regt hoopt en verwacht dat het plezier weer terugkeert door zijn aansluiting bij de VLP-fractie. "Er is namelijk niets mooier en dankbaarder dan jezelf in te mogen zetten voor de lokale samenleving en dat wil ik graag blijven doen! Ik ben de RL dankbaar voor een mooie en leerzame tijd, van waaruit ik het nodige heb kunnen bewerkstelligen en waarbij ook mooie vriendschappen zijn ontstaan. Ik verwacht bij de VLP veel te kunnen gaan doen en te betekenen voor deze mooie gemeente, waarbij de dorpen een speciaal plekje in mijn hart hebben. Wat dat betreft ga ik op de oude voet,  en ten dienste van al onze inwoners, verder!"

De VLP laat weten blij te zijn met de komst van Eric de Regt. "Eric, Wouwenaar in hart en nieren, heeft deze beslissing met een goed gevoel genomen. Daarin staat voor zowel Eric als de VLP vooral het belang van onze inwoners centraal. Eric, gekozen met ruim 700 voorkeurstemmen, zal binnen de VLP het belang van onze dorpen uitstekend behartigen. De VLP is enorm blij dat zij in de fractie nu een vertegenwoordiger heeft die onmiskenbaar een voorliefde heeft voor de dorpen. Samen met ons team uit de dorpen zal Eric de komende periode namens de VLP aan de slag gaan. Onze inzet en constructieve samenwerking met andere fracties in de Raad blijven we continueren, daar verandert niets aan. Wij zullen versterkt ons lokaal profiel nog meer zichtbaar maken en de ledengroei van de afgelopen periode geeft ons daarin veel vertrouwen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>