Afbeelding
Foto: René Bruijnincx

Camping Zonneland verwelkomt extra gasten in coronatijd

Door: René Bruijnincx Algemeen

NISPEN - Wil Koopmanschap, eigenaar en beheerder van camping Zonneland in Nispen, is de 3e generatie uit de familie die de camping beheert. Inmiddels is hij 48 jaar aan Zonneland verbonden. De kans dat te zijner tijd de 4e generatie het overneemt is levensgroot. “Mijn zoon en zijn echtgenote werken fulltime mee op de camping”.

Koopmanschap staat redelijk nuchter in wat hem en zovele andere bedrijven in maart is overkomen. “Alleen zijn wij wel een bedrijf dat is toegespitst op de vrije tijd en vakanties van mensen. Wanneer je dan moet sluiten, is dat een inperking van mogelijkheden. Heel veel van onze vaste kampeerders vonden het thuis vele malen gevaarlijker dan bij ons. Als je op drie hoog met een balkonnetje zit is je bewegingsvrijheid wel erg beperkt”. Maar Koopmanschap handelde wel naar de wensen van de overheid. “Dicht is dicht, en dat waren we dus ook”.

“Uiteraard was onze branche aangenaam verrast toen we in plaats van 1 juli al half juni mochten openen. Meest opvallend daarbij is wel dat heel veel mensen dit jaar in Nederland blijven. Daardoor hebben we extra veel boekingsverzoeken voor de losse plaatsen op onze camping gekregen”. Toch spreekt Koopmanschap wel wat zorgen uit. “Als je naar ons zwembad kijkt, is daarin volgens de 1,5 meter afspraak plaats voor 7 personen. Dat is nauwelijks te handhaven en te regelen. Vandaar dat we dat voorlopig dicht houden, tot er echt weer wat meer mogelijkheden zijn."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief