Gemeente zoekt lokale bedrijven voor energiebesparende maatregelen
Foto:

Gemeente zoekt lokale bedrijven voor energiebesparende maatregelen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal is op zoek naar installateurs, uitvoerders en verkopers van energiebesparende producten. Men roep lokale bouwmarkten en andere (online) verkooppunten, intstallateurs en uitboerder op om zich bij belangstelling voor 5 september aan te melden bij 'Winst uit je woning'.


De gemeente gaat eind september een groot aantal woningeigenaren per brief aanschrijven over aantrekkelijke mogelijkheden om hun energierekening te verlagen. Ze doet dit in samenwerking met de organisatie ‘Winst uit je woning’. Naast de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen te treffen, zoals isolatie en zonnepanelen, biedt de gemeente woningeigenaren de gelegenheid kleine energiebesparende producten aan te schaffen met waardebonnen. 

"Door deze actie zal vraag ontstaan naar installateurs, uitvoerders van onder andere zonnepanelen en verkopers van energiebesparende producten", constateert de gemeente. "Wij willen graag lokale uitvoerders en installateurs de mogelijkheid bieden deze werkzaamheden uit te voeren." Eén van de maatregelen is bijvoorbeeld het ‘waterzijdig inregelen’ van CV installaties. "Deze vrij onbekende maatregel is vaak een snelle manier om het gasverbruik van een woning te verlagen. We roepen daarom installateurs op zich te melden."

Aanmelden

Lokale bouwmarkten en andere (online) verkooppunten kunnen zich aanmelden via www.winstuitjewoning.nl/verkooppunt-waardebon.
Met de waardebonnen, die € 140,- bedragen, kunnen woningeigenaren de kosten voor het aanschaffen van energiebesparende producten na de aanschaf terugkrijgen. Denk hierbij aan producten als tochtstrips, waterbesparende douchekoppen en LED-lampen.

Uitvoerders van zonnepanelen, vloer- en spouwisolatie en/of HR++ glas en  kunnen zich aanmelden via: www.winstuitjewoning.nl/samenwerken. Op basis van de beste prijs/kwaliteitsverhouding zal er een uitvoerder worden gekozen. 

Installateurs voor waterzijdig inregelen kunnen zich ook aanmelden via www.winstuitjewoning.nl/samenwerken. Voor installateurs die deze dienst nog niet aanbieden, heeft de gemeente een beperkt opleidingsbudget beschikbaar. 

Winst uit je woning
Winst uit je woning helpt woningeigenaren al negen jaar bij het verlagen van hun energierekening door op zeer grote schaal isolatiemateriaal en zonnepanelen in te kopen. Door deze inkoop bij lokale partijen te doen, zorgt Winst uit je woning voor een stimulans van de lokale economie. De afgelopen jaren heeft Winst uit je woning dit succesvol gedaan in ruim 80 gemeentes, met meer dan 100 lokale uitvoerders en ruim 60.000 deelnemende woningeigenaren.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>