Afbeelding
Foto: Christian Traets

Draaien maandag de eerste films in de nieuwe bioscoop?

Door: Peter Houtepen Algemeen

ROOSENDAAL - Als alles volgens plan verloopt, draaien vanaf maandag de eerste films in de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat in Roosendaal. 

"In elk geval komt er zondag een eind aan de uit 1913 daterende oude bioscoop aan de Brugstraat", vertelt eigenaar Carlo Lambregts. Zijn familie zat sinds 1975 in de bioscoop. "En daarvoor de familie Breugelmans." Zondagmiddag is de laatste voorstelling.

Aanpassingen

Lambregts zegt goedkeuring te hebben van de gemeente. "We mogen draaien als er nog drie of vier dingetjes aangepast worden. Wil ik maandag kunnen draaien, dan moeten die aanpassingen wel die ochtend plaatsvinden. Het is even de vraag of er voldoende elektriciens beschikbaar zijn op de eerste dag na de bouwvakvakantie." Lukt het maandag niet, dan vermoedelijk de dag erna.

Brandalarm

Er moeten onder andere nog wat bordjes voor de nooduitgang geplaatst worden. Ook moet het brandalarm nog eens nagekeken worden. "Dat ging ineens af toen we het kastje opendeden. Dat is niet handig natuurlijk. Zeker niet als je een voorstelling hebt."

Vervroegd

"We hadden eigenlijk de laatste voorstelling in de oude City-bioscoop gepland op woensdag 19 augustus, om vervolgens donderdag te gaan draaien in de Nieuwstraat", vervolgt Lambregts "Maar de techneuten die de projectoren om moeten zetten, die gaan op vrijdag 21 augustus allemaal op vakantie. Daarom hebben we alles vervroegd."

Zalen

Drie oude projectoren gaan zondagavond over van de oude naar de nieuwe bioscoop, waar in eerste instantie drie van de zes zalen opengaan. "Voorlopig alleen beneden." Daar bevinden zich twee zalen voor 130 bezoekers en eentje voor 200. Vanwege corona en de anderhalve meter maatregel kunnen nog niet alle plaatsen bezet worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief