Komt er toch nog een kermis in Roosendaal?
Foto: Remko Vermunt

Komt er toch nog een kermis in Roosendaal?

ROOSENDAAL - Als het aan de Roosendaalse Lijst en PvdA ligt, komt er dit jaar alsnog een kermis in de gemeente Roosendaal. De Roosendaalse kermis én de kermis in Wouw werden eerder dit jaar geannuleerd, maar nu kermissen vanaf 1 oktober weer zijn toegestaan in West-Brabant zien de twee politieke partijen kansen. 


De veiligheidsregio had eerder alle kermissen tot en met 1 november verboden, maar daar is woensdagmiddag verandering ingekomen. Gemeenten mogen nu zelf, op basis van actuele cijfers, beslissen of er wel of geen kermis georganiseerd wordt. De Roosendaalse Lijst en PvdA willen weten of de gemeente op de hoogte is van deze mogelijkheid. 

"Bent u bereid om de mogelijkheden te onderzoeken van een kermis in Roosendaal gelijktijdig verspreid over verschillende pleinen en (dorps)kernen in de stad, zoals ook het idee is bij de viering van carnaval, om zo wellicht de drukte te spreiden? Kunt u nader inzicht geven in uw afwegingen?", willen de partijen weten. "Zo ja, worden hier de verschillende (on)mogelijkheden en scenario’s en alternatieven met de kermisexploitanten besproken?"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>