Afbeelding

Open dag Cruijff Foundation on tour met oldstars

Door: Peter Houtepen Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op het Cruijffcourt aan de Wethouder Lanenstraat in Roosendaal vonden onlangs vele sportieve activiteiten plaats. SSNB organiseerde in samenwerking met het walking footballteam van DVO ’60 en Orthomedic, studenten van het CIOS en partnership Fontys Roosendaal, op woensdag 23 september een innoverende walking football ochtend. Dit in het kader van de Cruijff Foundation Open Dag Tour.

Om 09.30 uur stonden meer dan 20 oldstar-spelers klaar voor een gezellige sportieve ochtend waarbij een toernooi en verschillende nevenactiviteiten op de planning stonden. Hierbij werd onderling tegen elkaar gespeeld, stond er een smoothiefiets klaar om je eigen smoothie bij elkaar te fietsen, speelden ze samen voetgolf en tot slot wonnen twee spelers tijdens het walking football-parcours een maand lang gratis sporten bij Orthomedic. Zij ondersteunen wekelijks de deelnemers door een fittest af te nemen, adviezen te geven over gezond ouder worden en helpen natuurlijk wanneer de deelnemers beginnende klachten hebben.

Al met al was het een geslaagde ochtend, waarna er tijd was voor een gezonde lunch. De gehele ochtend werden de coronaregels in acht genomen, maar dat mocht gelukkig de pret niet drukken. Tijdens de lunch werd een vervolg dan ook niet uitgesloten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief