Nanne met haar cheque.
Nanne met haar cheque. Foto: Bas Ridders

Staptober met de MontVenToppers

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De maand oktober staat ook wel bekend als Stoptober, waarin rokers de uitdaging aangaan om te stoppen met roken. De ouders van Nanne, een kleine meid die bij haar geboorte alle pech van de wereld had en daardoor aan een rolstoel gebonden is, bedachten hier een variant op: Staptober! Met Staptober proberen zij deze maand met zoveel mogelijk teams minstens 10.000 stappen te zetten, rollen, zwemmen of fietsen en zo geld in te zamelen voor hun doel: Een rolstoelbus.

Binnenkort krijgt Nanne een nieuwe, grotere rolstoel en als het gezin op pad wil, past die niet langer naast Nanne en haar broertje en zusje. Daarom heeft het gezin een rolstoelbus nodig en zij zijn al een tijdje heel actief om daar geld voor in te zamelen. Veel mensen en bedrijven hebben de inzameling al gesteund, maar het benodigde bedrag is nog niet bij elkaar. Via Feestboek kwam hun Staptober-actie onder MontVenToppers-ogen en dat bracht wat op gang, want jongeren die minder mobiel zijn helpen is iets waar zij graag de schouders onder zetten. Vandaag was het zover: Een Corona-proof wandeling in het kader van Staptober in de omgeving van Schijf met als doel de actie voor de rolstoelbus voor Nanne een zetje te geven.

De weergoden waren ons vandaag gelukkig gunstig gezind. Regende het vlak voor 10 uur nog pijpenstelen, vlak voor de start van de wandeling werd het droog en kwam zelfs de zon ons nog gedag zeggen. Genietend van de natuur, het mooie weer, de route en last-but-not-least de leuke en grappige verhalen van kenner van de streek en meesterverteller Robert Schuurman vlogen de kilometers onder de wandelschoenen en helaas ook de tijd voorbij.

Terug bij de Gerdahoeve aangekomen, werden de ouders met Nanne en zusje Lani naar voren geroepen. Uit handen van de MontVenToppers mochten zij eerst twee cheques in ontvangst nemen die samen goed waren voor € 1000,=. Een heel mooi bedrag, maar daar hield het niet bij op….

Centenvent Harry van de MontVenToppers maakte deze cheques al snel ongeldig om ze te vervangen door een cheque waar namens een aantal anonieme weldoeners nog wat extra donaties in meegenomen waren. We mochten namens iedereen die aan deze actie bijgedragen heeft het gezin blij maken met een cheque van maar liefst € 4000,=, waar ze emotioneel, maar superblij mee zijn. De rolstoelbus voor Nanne is weer een stap dichterbij gekomen, maar helaas is het benodigde bedrag nog niet bereikt. Alle hulp blijft dus welkom!

Wilt u de ouders en Nanne ook steunen? U mag altijd contact opnemen via de Facebookpagina ‘Rolstoelbus voor Nanne’ of als u financieel wilt steunen kan dat op NL 40 RABO 0313768048 ten name van M.C.P. van den Broek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief