Afbeelding

Gemeente gaat zonnepanelen op bedrijfsdaken stimuleren

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal start deze week met het project ‘Zon op Bedrijfsdaken’. Tijdens dit project gaat de gemeente bedrijven helpen bij het aanvragen van subsidies, waarmee het nog aantrekkelijker wordt om zonnepanelen op bedrijfsdaken te plaatsen.

“De gemeente Roosendaal heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan”, stelt wethouder Klaar Koenraad. “Dat blijkt onder andere uit de doelstelling om in 2021 veertien procent hernieuwbare energie op te wekken. In 2050 moet Roosendaal zelfs helemaal energieneutraal zijn. Dit project, Zon op Bedrijfsdaken, waar de subsidies dus binnenkort beschikbaar voor zijn, moet daaraan bijdragen. Om zoveel mogelijk bedrijven te kunnen laten profiteren helpen we Roosendaalse ondernemers met de aanvraag, onder begeleiding van adviesbureau ECONNETIC.”

Vanaf 24 november kunnen bedrijven subsidie aanvragen, maar het is zaak om er zo snel mogelijk bij te zijn, voordat de subsidiepot weer leeg is. Dit is dus een belangrijk moment, want als de subsidie wordt toegekend, verzekert een ondernemer zich van 16 jaar lang financiële steun. Omdat veel ondernemers drempels ervaren bij het nemen van stappen heeft de gemeente een adviesbureau gevraagd om ondernemers te helpen. 

Een eerste inventarisatie van de mogelijkheden kost de ondernemer niks. Het adviesbureau adviseert daarnaast ook over financieringsmogelijkheden en het verhuren van daken voor installaties of over verzekeringen. Als de ondernemer of organisatie besluit mee te doen, dan begeleiden zij hen met de SDE++-subsidieaanvraag en ze starten de stapsgewijze realisatie van het project. Ondernemers worden daarbij maximaal ontzorgd.

Kijk voor meer informatie op http://roosendaal.zonopbedrijfsdaken.nl. Ondernemers op Majoppeveld kunnen contact opnemen met parkmanager Pieter Wierckx via telefoonnummer: 06 – 83 57 69 99



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief