Duurzame actie met waardebonnen zorgt voor veel vragen bij politiek
Foto: Shutterstock

Duurzame actie met waardebonnen zorgt voor veel vragen bij politiek

ROOSENDAAL - Hoe effectief en efficiënt denkt de gemeente Roosendaal dat de waardebonnen voor energiebesparende producten gaan zijn in het licht van de klimaatverbetering? Dat wil Paul Klaver van de lokale PvdA-fractie weten. Ook de VLP heeft vragen gesteld over de nieuwe regeling, want waarom krijgen alleen woningeigenaren deze waardebonnen?


De gemeente Roosendaal heeft alle woningeigenaren in de gemeente twee waardebonnen toegestuurd. Met de eerste waardebon á 70 euro kunnen inwoners energiebesparende producten kopen bij de (lokale) bouwmarkten en webwinkels. Met de tweede waardebon á 70 euro kunnen inwoners LED-verlichting aanschaffen. Op deze manier wil de gemeente inwoners helpen duurzamer te wonen. Inwoners kunnen, naast de waardebonnen, ook gebruikmaken van de grootschalige advies- en inkoopactie. Deze actie geldt voor energiebesparende maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++-glas en zonnepanelen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Winst uit je woning.

De PvdA-fractie wil nu weten hoeveel geld er is betaald aan Winst uit je woning en op basis waarvan zij zijn geselecteerd. Ook wil Paul Klaver weten of er wel voldoende is gekeken naar Roosendaalse bedrijven, zodat zij profiteren van deze regeling. “Klopt het dat het plan van oorsprong een plan is om een miljoen euro subsidie maximaal voor klimaatverbetering in te zetten? Zo ja, hoe wordt dit bedrag ingezet en verdeeld, vooral met het doel op klimaatverandering? Zo nee, om hoeveel geld gaat het dan en met welke doelstelling?”, aldus Klaver.

De VLP-fractie stelt dat dit ‘op zich een prima actie’ is, maar wil wel weten waarom enkel huiseigenaren deze waardebonnen toegestuurd hebben gekregen en waarom huurders buiten deze regeling zijn gehouden. “Ons bereiken ook berichten dat sommige huiseigenaren nog geen bonnen hebben gekregen vanwege fouten in de registratie. Deze inwoners zouden op een later moment alsnog deze bonnen krijgen. Klopt het dat nog niet alle eigenaren deze bonnen hebben ontvangen en zo ja, wat is hiervan de oorzaak en wordt dit nog volledig rechtgezet?”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief