Janny Lock vertelt over de gevangenschap van haar zoon: Joseph Oubelkas
Foto:

Janny Lock vertelt over de gevangenschap van haar zoon: Joseph Oubelkas

ROOSENDAAL - Bibliotheek West-Brabant organiseert op zondag 22 november een bijzondere bijeenkomst. Janny Lock, die haar zoon Joseph Oubelkas 400 brieven heeft geschreven tijdens zijn onterechte gevangenschap in verschillende Marokkaanse gevangenissen, komt vertellen hoe zij die periode heeft ervaren en jij kan erbij zijn! 


Als ouder moet je er niet aan denken, dat je kind geheel ten onrechte in een buitenlandse gevangenis terecht komt onder zeer barre en soms zeer gevaarlijke omstandigheden. Een ware nachtmerrie voor ouders! Het overkwam Janny Lock, moeder van Joseph Oubelkas. Bellen, mailen of appen was onmogelijk. Daarom bleef er maar een mogelijkheid over: brieven schrijven. 

Ze schreef 400 eerlijke, open brieven over wat haar bezighield. De brieven waren een belangrijke mentale steun voor haar zoon, maar ook voor haarzelf om overeind te blijven. Ze werden gebundeld in het boek ‘400 brieven van mijn moeder’. “De brieven bewijzen, dat je door schrijven uitstekend in verbinding en contact met je dierbaren kunt blijven, ook al ben je fysiek niet bij elkaar. Dat is in deze coronatijd meer dan eens van belang!”

Janny Lock komt nu zelf vertellen hoe zij die periode heeft ervaren. Het interview begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Inloop is vanaf 13.30 uur en vanwege de coronamaatregelen mogen er maximaal dertig mensen bij aanwezig zijn. Het interview is ook online te volgen. Interesse? Aanmelden is verplicht, maar wel gratis. Klik om je aan te melden hier.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief