Gratis films te zien in de bioscoop: Roosendaal tijdens de oorlog én viering bevrijding
Foto:

Gratis films te zien in de bioscoop: Roosendaal tijdens de oorlog én viering bevrijding

ROOSENDAAL - De bioscoop in Roosendaal mag met de versoepeling van de coronamaatregelen de deuren weer openen. Dat betekent dat ook de vertoningen van twee films over 75 jaar bevrijding de komende dagen en komend weekend weer door kunnen gaan. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk.


Eén van die twee films is ‘De Prijs van Vrijheid’. In opdracht van de gemeente hebben Hans Lips en Cor Claassens een film gemaakt over de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Roosendaal. In de film komen inwoners van de stad en dorpen aan het woord en vertellen wat zij meegemaakt hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er fragmenten te zien van het bezoek van Engelse bevrijders bij de viering van 50 jaar Vrijheid. Tot slot is er bijdrage van een aantal leden van het Korps Commandotroepen, die vertellen over de inzet van het korps voor vrede en veiligheid en over de bevrijding van de gemeente Roosendaal in 1944. Deze film is te zien van donderdag 19 tot en met zondag 22 november om 16.00 uur. 

De andere film is ‘75 jaar bevrijding in Roosendaal’. In 2019 was het 75 jaar geleden dat de stad en dorpen van onze gemeente werden bevrijd. Ter gelegenheid hiervan is aantal activiteiten georganiseer en heeft in de stad en alle dorpen een herdenking plaatsgevonden. Van deze activiteiten is door ERSA (= Eerste Roosendaalse Smalfilm Amateurs) een film gemaakt. Deze film is te zien op zaterdag 21 november om 13.30 uur en zondag 22 november om 11.15 uur. 

Vanzelfsprekend worden alle geldende coronamaatregelen in acht genomen, waardoor het aantal plaatsen beperkt is. Het is dus nog steeds nodig om vooraf plaatsen te reserveren. Dat kan via: info@c-cinema.nl of via 0165 534 503

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief