Foto: Christian Traets

Opnieuw onrustige nacht in Langdonk; Vijf personen aangehouden

ROOSENDAAL - De politie heeft dinsdagavond opnieuw moeten ingrijpen in de wijk Langdonk. Al rond 18.00 uur klonken in de stad de eerste knallen en rond 20.00 uur werd dat er alleen maar meer. De politie was preventief aanwezig in de wijk om snel in te kunnen grijpen, want de afgelopen dagen is het al vaker raak geweest in de wijk.


Burgemeester Han van Midden heeft daarom dinsdagmiddag een samenscholingsverbod ingesteld én vanaf dinsdagavond 18.00 uur mocht de politie inwoners preventief fouilleren op vuurwerk. “Wat er nu gebeurt, gaat alle perken te buiten”, stelde de burgemeester. “Dat heb ik gisteren met eigen ogen gezien. Mensen voelen zich niet meer veilig op straat. Er ontstaat schade en mensen en huisdieren worden dagelijks opgeschrikt door luide knallen. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn en dat vraagt nu om krachtige maatregelen.”

Toch konden die maatregelen niet voorkomen dat jongeren de straat op gingen om vuurwerk af te steken. Rond 21.20 uur werd een inwoner van Roosendaal al aangehouden voor het beledigen van agenten. Later op de avond, rond middernacht, werden nog eens vier personen aangehouden bij de Evelindeflat. Zij werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Bij de flat zijn ook vernielingen gepleegd. In de wijk zijn daarnaast enkele brandjes gesticht, waaronder in een bouwkeet.

Volgens verschillende media zijn er ook mortierbommen naar de hulpverleners gegooid. “Hopelijk blijven de hulpverleners ongedeerd en komen ze allemaal weer veilig thuis bij hun gezinnen. Mortierbommen afschieten is levensgevaarlijk. Als je die op mensen richt, is dat poging tot doodslag. Crimineel en ontoelaatbaar!”, reageerde Maarten Brink, voorzitter van de politievakbond ACP Zeeland-West-Brabant.


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief