Afbeelding
Foto: CHRISTIAN TRAETS

Burgemeester trekt noodverordening voor vijf Roosendaalse wijken per direct in

Door: Vera de Geus Algemeen

ROOSENDAAL - De noodverordening voor vijf Roosendaalse wijken Kalsdonk, Kortendijk, Kroeven, Langdonk en Westrand wordt vandaag, dinsdag 1 december 2020, per direct ingetrokken. Dat laat burgemeester Han van Midden weten: “De afgelopen dagen is het relatief rustiger geworden in Roosendaal, waardoor er niet langer sprake is van wanordelijkheden en ernstige orde verstoringen. Het is dan wettelijk verplicht om de noodmaatregelen op te heffen.”

De noodverordening was ingesteld in de wijken Kalsdonk, Kortendijk, Kroeven, Langdonk en Westrand om op te treden tegen ernstig vuurwerkoverlast en wanordelijkheden. “De politie en andere partners in de wijken blijven zeker de komende tijd alert en zichtbaar aanwezig. Agenten blijven onaangekondigde controles in de wijken uitvoeren en ook het ingestelde cameratoezicht blijft in stand”, zo zegt Van Midden.

Vuurwerk

Het intrekken van de noodverordening betekent onder andere dat het toegangsverbod voor mensen die niets te zoeken hadden in de wijk komt te vervallen. Dat geldt ook voor het verbod op het dragen van gezichtsbedekking. Verder laat de gemeente Roosendaal weten dat de politie niet langer preventief fouilleert. De politie kan nog steeds wel fouilleren als er sprake is van een verdenking op het bezit van vuurwerk. Ook kunnen agenten mensen die de openbare orde dreigen te verstoren nog steeds wegsturen.

Herzien

“Burgemeester Han van Midden, de Officier van Justitie en de teamchef van de politie blijven de actuele situatie uiteraard nauwgezet volgen. Mocht er een aanleiding zijn of nieuwe problemen te voorzien zijn, dan kunnen de noodmaatregelen per direct opnieuw worden ingesteld”, zo besluit de gemeente Roosendaal. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief