v.l.n.r. Jacques Snepvangers en Arie Moerman Voedselbank, en Jan Simons en Kees van der Vliet Lions Club.
v.l.n.r. Jacques Snepvangers en Arie Moerman Voedselbank, en Jan Simons en Kees van der Vliet Lions Club. Foto:

Lions Club Roosendaal doneert 7500 euro Voedselbank

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Midden in de week waarin er landelijk aandacht wordt gevraagd voor de 1 miljoen huishoudens die onder de armoedegrens leven, reikt Lions Club Roosendaal een cheque ter waarde van €7500,- uit aan Voedselbank West-Brabant Stichting Goed Ontmoet. Deze stichting heeft tot doel in Roosendaal en omliggende dorpen mensen die op of onder de armoedegrens leven tijdelijk voedselpakketten te verstrekken. Door de coronacrisis hebben steeds meer mensen deze hulp nodig.

Binnen Lions Club Roosendaal werken mensen uit de lokale gemeenschap op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar dat nodig is. Primair voor de lokale gemeenschap. Het gedoneerde geld is de opbrengst van de inmiddels traditionele Wijn- en Bonbonactie van de Lions. In de maanden november en december verkopen zij wijn, bonbons, kazen en nootjes waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan. De heerlijkheden die worden aangeboden komen allemaal van lokale ondernemers. Voor Roosendalers, door Roosendalers dus!
Voedselbank West-Brabant Stichting Goed Ontmoet heeft een plan gemaakt voor de renovatie van haar huidige onderkomen en de gemeente Roosendaal heeft ingestemd met deze verbouwing. De plannen worden op dit moment geconcretiseerd en aannemers benaderd om zo mogelijk nog in 2021 de werkzaamheden uit te voeren. Het pand van de voedselbank moet gezelliger worden en meer de looks van een winkel krijgen. Daarbij kan natuurlijk een koffie corner niet ontbreken, om de sociale contacten te bevorderen. Maar naast de verbouwing van haar huisvesting heeft de voedselbank heeft nog dringend de behoefte aan vrijwilligers uit Roosendaal. Geïnteresseerd? Kijk dan even op de website www.goedontmoet.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief