Wethouder: ‘Er komen meer rolstoeltoegankelijke toiletten in binnenstad Roosendaal’
Foto:

Wethouder: ‘Er komen meer rolstoeltoegankelijke toiletten in binnenstad Roosendaal’

ROOSENDAAL - Om ervoor te zorgen dat er genoeg openbare toiletten zijn in Roosendaal die voor iedereen toegankelijk zijn, komen er in ieder geval nieuwe toiletunits in het Huis van Roosendaal én in de Roselaar. Dat laat het gemeentebestuur weten op vragen van de VLP.


Roosendaal scoort al jarenlang slecht als het gaat om de beschikbaarheid van openbare toiletten. In oktober 2020 heeft wethouder Klaar Koenraad een plan gepresenteerd om hier een einde aan te maken, maar het Roosendaals Gehandicapten Platform (RoGeP) vindt dat er onvoldoende geluisterd is naar de inbreng van de stichting.

Zo is er op dit moment geen enkel openbaar rolstoelvriendelijk toilet aanwezig in het centrum van Roosendaal en ook in het plan van de wethouder wordt maar gesproken over slechts één rolstoelvriendelijk toilet. “Daarnaast blijkt dat er bij evenementen in onze gemeente vaak totaal niet, of geen autonoom bruikbare, rolstoelvriendelijke toiletten aanwezig zijn, ondanks dat dit wel in de evenementenvergunning is opgenomen”, stelt Alex Raggers in zijn vragen aan het college. Hij vroeg dan ook om opheldering.

Wethouder Klaar Koenraad laat nu weten dat er eerst een inventarisatie is gedaan in Roosendaal. “Op basis hiervan wordt vastgesteld wat nodig is in het centrum van Roosendaal. ln ieder geval wordt een nieuwe toiletunit in het Huis van Roosendaal en in de Roselaar geplaatst die voldoet aan de eisen voor toegankelijkheid.”

Het plan van de VLP om een leegstaand pand in de binnenstad in te richten als toiletpand wordt tevens meegenomen in het plan en wordt nog onderzocht. “Er wordt momenteel een plan uitgewerkt om het mogelijk te maken dat op evenemententerreinen rolstoelvriendelijke bereikbare en toegankelijke toiletten beschikbaar komen. Er wordt nagedacht over een mobiel of vast rolstoelvriendelijk toilet.” Maar, zegt de wethouder, er wordt nu eerst gefocust op de uitvoering van het openbare toilettenplan en pas later komen de evenementen aan bod.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief