Foto: Google Maps

Gemeente onderzoekt gratis parkeren bij De Leede

ROOSENDAAL - Is het mogelijk om de parkeermeter bij De Leede weg te halen, zodat de aanwezige parkeerplaatsen gratis gebruikt kunnen worden? Dat wilde Jac Wezenbeek van de gelijknamige politieke partij weten van het college van burgemeester en wethouders.


Volgens Jac Wezenbeek staan de dertig parkeerplaatsen aan de rand van de binnenstad bijna iedere dag leeg, terwijl parkeren in de stad nog steeds een probleem is. Hij wilde dan ook weten wat de opbrengst is van de parkeermeter die er staat én of die misschien weggehaald kan worden. De gemeente laat nu weten dat de opbrengst van deze parkeermeter bovengemiddeld is. 

“Automaat 93 bij ‘De Leede’ is een parkeerautomaat die enkel contant geld accepteert en deze heeft in 2020 voor 5.400 euro aan opbrengsten opgeleverd tegenover een gemiddelde omzet per parkeerautomaat waar contant kan worden betaald van 3.600 euro. Dit is derhalve bovengemiddeld. De 39 automaten in het hart van de stad alwaar veelal de bezoekers parkeren brengen uiteraard vele malen meer op.”

De parkeermeter is destijds geplaatst op verzoek van de bewoners, maar de gemeente gaat nu toch bekijken of het betaald parkeren te verplaatsen is naar het einde van het pleintje, zodat de rest toch gratis wordt.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief