Foto:

Boekhandel Het Verboden Rijk stopt met pijn in het hart: ‘We weten de oplossing niet’

ROOSENDAAL - Boekhandel Het Verboden Rijk gaat er na bijna dertig jaar mee stoppen. Hoewel de coronacrisis niet de enige oorzaak is van dit besluit, heeft het wel invloed gehad op de boekhandel in de Passage. “Al langer hadden diverse ontwikkelingen invloed op het resultaat van de winkel.”


De bouw van de ondergrondse parkeergarage en de herinrichting van de Nieuwe Markt maakten volgens eigenaar Ruud Verstraten een einde aan de functie van Roosendaal als regionale koopstad. Veel consumenten kregen een andere vrijetijdsbesteding, de opkomst van internet, veranderende aantrekkelijkheid van het centrum van Roosendaal en ook te weinig aantrekkingskracht van de winkel zelf, zijn andere zaken die benoemd worden als redenen om nu te stoppen. “Omdat er geen mogelijkheid is om die aantrekkelijkheid van binnenuit significant te verbeteren, is het moment van stoppen nu.”

Vanaf 3 maart tot medio april gaat de boekhandel een uitverkoop houden. Klanten kunnen een afspraak maken voor een privé-uitverkoop waarbij men 20 procent korting krijgt. Bedrijfsleiding en medewerkers vinden het verdrietig om de winkel los te laten. “We zouden het liefst zien dat er een assortimentsboekhandel voor het centrum van Roosendaal behouden blijft, maar wij hebben de oplossing niet. Heeft u die wel. Neem contact op. Wij hielden en houden van de boekhandel, en zullen de ontwikkelingen op dit vlak in Roosendaal blijven volgen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief