Foto:

Roosendaal heeft er een diamanten bruidspaar bij!

ROOSENDAAL - Op 4 april 2021 was het 60 jaar geleden dat Jan en Nel Hopstaken-van den Broek elkaar het ja-woord gaven. Jan destijds als jongeman van 25 jaar en Nel 20 lentes jong. Ze hebben elkaar tijdens carnaval in ’t Gebouwke aan de Ludwigstraat leren kennen. Jan had net zijn dienstplicht vervuld en werkte bij de Vuurslag in Roosendaal waar hij als 15-jarige al was begonnen.


Jan is geboren als oudste zoon van 7 kinderen van Piet Hopstaken en Naan Verbocht. Erg lang kind kon hij niet zijn, want in 1940 (Jan was toen 5 jaar oud) begon de Tweede Wereldoorlog. Op 9-jarige leeftijd was de oorlog voorbij en Jan werd als ‘Bleekneusje’ op de boot naar Engeland gezet om aan te sterken in een gastgezin. Nel is geboren als enig kind van Janus van den Broek en Fien Heeren. Samen met de meiden uit de buurt stonden ze bekend als de ‘zwarte bende’ vanwege de zwarte kleding die ze allen droegen.

Als rasechte Roosendalers hebben ze allebei bij Philips in Roosendaal gewerkt, Jan als machine-bankwerker en Nel als productiemedewerkster. Beiden hebben ze een actief leven vervuld, vroeger iedere week samen dansen, tegenwoordig is Nel actief in de kaartclub en Jan fietst graag en heeft daarnaast zijn moestuin als hobby. Samen hebben ze 2 kinderen en 4 kleinkinderen. 

(Indien u dit diamanten bruidspaar persoonlijk wenst te feliciteren kunt u contact opnemen met José van Zantvliet via e-mail zantvliet.1@kpnmail.nl).

n

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief