Foto: Elles Jansen

Einde voor Samenloop voor Hoop; KWF stopt met het evenement

ROOSENDAAL - KWF Nederland heeft besloten te stoppen met de organisatie van de KWF Samenloop voor Hoop. Dat betekent dat er vanuit deze organisatie geen tijd, geld en middelen meer beschikbaar gesteld zullen worden voor het organiseren van lokale Samenloop-evenementen, zoals die in 2019 nog in Roosendaal werd gelopen.


“We begrijpen dat deze beslissing bij velen moeilijk zal vallen”, stelt het KWF in een verklaring. “Na bijna 15 jaar en 265 Samenlopen komt er nu definitief een einde aan een bijzonder evenement, dat voor duizenden mensen heel veel heeft betekend. We kunnen terugkijken op veel mooie en vaak ontroerende momenten die wij samen hebben meegemaakt.”

De Samenloop is een 24-uurswandelestafette. Mensen die ziek zijn of die ziek zijn geweest staan hierbij samen met familie en vrienden stil bij kanker, maar ze vieren ook het leven. Op 28 en 29 juni 2014 werd in Roosendaal voor het eerst een SamenLoop voor Hoop georganiseerd in de kloostertuin van Mariadal. De kar werd getrokken door stichting Team Doelbewust, KWF Roosendaal en Inloophuis De Rose-Linde. Er werd een bedrag van bijna 90.000 euro ingezameld voor het goede doel. 

Vijf jaar later, bij het tienjarig jubileum van stichting Team Doelbewust, werd een tweede editie opgezet bij de WielerExperience. Op 15 en 16 juni kwamen tal van mensen samen en dat zorgde voor een opbrengst van 105.743,88 euro. Twintig procent van deze opbrengst ging naar Inloophuis De Rose-Linde in Roosendaal. De verdere opbrengst ging naar KWF voor onderzoek naar behandeling tegen kanker. 

Samenloop voor Hoop

Tijdens de 24-uurswandelestafette vinden er drie ceremonies plaats. De eerste ceremonie is de opening waarbij alle survivors, commissieleden, vrijwilligers en teams op het terrein één keer een ronde lopen. De tweede ceremonie is de zogenaamde Kaarsenceremonie. Wanneer de avond valt verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Tijdens deze ceremonie worden dierbaren herdacht en wordt gevierd dat mensen kanker hebben overwonnen. Het laatste onderdeel is de slotceremonie. Na 24 uur wandelen loopt iedereen de laatste ronde en wordt de opbrengst bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief