Afbeelding
Foto: Google Maps

Burger Belangen Roosendaal vraagt om opheldering toegankelijkheid bushaltes

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Klopt het dat vanwege problemen bij de gemeente het verbeteringsproces rondom de toegankelijkheid van 75 bushaltes is stilgevallen? Dat wil Selda Bozkurt van de politiek partij Burger Belangen Roosendaal weten.

In 2016 heeft de gemeente Roosendaal het plan in werking gezet om de bestrating rondom 75 bushaltes te verbeteren voor mensen met een visuele en/of fysieke beperking. “Dit naar aanleiding van tekortkomingen die toentertijd door de RoGeP zijn gesignaleerd”, stelt Bozkurt. “Het oplossen van de tekortkomingen is weliswaar in 2016 gestart, waarbij de eerste verbeteringen aan de bushaltes in uitvoering zijn genomen, echter, in het jaarverslag 2020 van RoGeP lezen wij dat, door organisatorische problemen bij de gemeente, dit verbeteringsproces is stilgevallen.”

Bozkurt wil nu van het college weten of dat klopt. “Zo ja, wanneer verwacht u dit actiepunt in zijn volledigheid te hebben afgerond?” Daarnaast wil de Roosendaalse politica meteen aandacht vragen voor de toegankelijkheid voor mensen met een visuele en/of fysieke beperking bij de diverse wijkwinkelcentra. “Er is behoefte aan geleidelijntegels en signaleerde stoplichten bij de oversteekplaatsen.” Ze wil dan ook weten in hoeverre de gemeente in gesprek is met het Roosendaals Gehandicapten Platform (RoGeP) over deze verbeteringen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief