Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Esther Boshouwers: ‘Ik zou zelf nu ook niet in de wind gaan zitten’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De terrassen zijn ruim een week weer open en daar werd ook in de gemeente Roosendaal graag gebruik van gemaakt. De allereerste terrasdag was zonovergoten, maar ook de dagen erna waren er heel wat terrastafeltjes bezet. Weer of geen weer, de echte Roosendalers trekken zich er niets van aan. Dankzij een overkapping, heater of paraplu was het toch genieten van een hapje en een drankje.

Toch worden de versoepelingen voor horeca-ondernemers niet door iedereen met gejuich ontvangen. Natuurlijk zijn Maurice Maas en Esther Boshouwers van restaurant Fratino blij dat er meer mogelijk is. “Maar ze hadden het van ons wel even uit mogen stellen.”

“We zitten hier een beetje in de wind”, legt Esther uit. “De mensen die hier voorbijlopen zijn wel heel erg enthousiast, maar met deze temperaturen komen de mensen nog niet lekker borrelen op het terras.” Esther snapt dan ook dat de gasten nog even op zich laten wachten. “Ik zou zelf nu ook niet in de wind gaan zitten”, lacht ze. Esther en Maurice hadden het dan ook fijner gevonden als de opening nog even op zich had laten wachten. “Ze hadden het twee weken uit moeten stellen. Dan waren als het goed is de besmettingen verder naar beneden gelopen, dan had je ook de publieke opinie meegehad en dan was het wat warmer geweest.” 

Zelf hebben ze er dan ook een dubbel gevoel over. “We willen wel, maar met deze cijfers voelt het toch niet goed.” Toch hebben ze de zaak wel geopend. “Het ziet er weer wat fleuriger uit in de straat, daarom doen we alsnog mee. Daarnaast zien we toch weer wat gasten voorbijkomen, dat is heel fijn.” Ondertussen gaan Esther en Maurice gewoon door met de take-away die ze de afgelopen maanden ook hebben gedraaid. “Al merk je wel dat het afhalen meteen minder wordt, nu de terrassen weer open mogen. Mensen lijken te denken dat we het nu niet meer nodig hebben, omdat we weer open mogen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief