Afbeelding
Foto: Politie.nl

Politie vindt 20 cilinders met lachgas in woning aan Elisadonk na tip

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ROOSENDAAL - In een woning aan de Elisadonk in Roosendaal zijn donderdag twintig cilinders met lachgas aangetroffen. Deze vondst deed de politie naar aanleiding van informatie die bij hen binnengekomen was. De politie maakt een proces-verbaal op.

Gisteren kreeg de politie informatie binnen dat er in een woning aan de Elisadonk in Roosendaal een grote partij cilinders met lachgas opgeslagen waren. Het niet juist bewaren van dergelijke cilinders kan een behoorlijk risico met zich meebrengen. Omdat er gevaar kan ontstaan in de woonwijk, is de politie meteen in actie gekomen. 

Op het adres werd een huiszoeking gedaan. Daarbij werden 20 cilinders met lachgas aangetroffen. De opslag van de cilinders was niet conform de Wet Milieubeheer. Hierop is de gemeente Roosendaal in kennis gesteld. Een medewerker kwam ter plaatse om de bewoner van het pand bestuursdwang aan te zeggen. Dit houdt onder andere in dat de kosten voor het veilig afvoeren en opslaan van de cilinders verhaald wordt op de bewoner.

Ook maakt de politie een proces-verbaal op. Het Openbaar Ministerie neemt daarna een beslissing over de verdere afhandeling van deze zaak. De cilinders lachgas zijn door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief