<p>Assortiment producten Koekwhouse</p>

Assortiment producten Koekwhouse

(Foto: C. Verhoeven)

Zilveren medaille voor ‘Houten Hasses’ van Nispense bierbrouwer

NISPEN - Christian Verhoeven, eigenaar van Koekwhouse Bierbrouwerij uit Nispen, heeft afgelopen week een zilveren medaille in de wacht gesleept met één van zijn biertjes. Afgelopen woensdag vond via een livestream de uitreiking plaats van de Dutch Beer Challange, de eerste professionele bierwedstrijd van Nederland. 


Op donderdag 22 maart 2021 vond in Rotterdam voor de zevende keer de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. Alle ruim 800 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn uitgenodigd één of meer van hun bieren in te schrijven: in totaal zijn 539 bieren aangemeld en ingestuurd. De bekendmaking van de winnaars vond afgelopen woensdag plaats.

Christian Verhoeven uit Nispen wist met zijn Koekwhouse-bier Houten Hasses de zilveren medaille te winnen in de categorie ‘Zwaar Donker’. “Eerlijk gezegd was ik al blij dat ik een rapport zou krijgen met hun bevindingen en dat ik überhaupt mee mocht doen. En toen gebeurde het: 12 mei waren de uitslagen live te volgen via Facebook en ineens zag ik mijn bier voorbij komen. Dit ging zo snel dat ik nog net een foto kon nemen! Het kostte enige tijd om het daadwerkelijk te realiseren, zo’n waardering, zo’n prijs. Supertrots ben ik op dit resultaat!” Volgens Christian is dit dan ook de Champions League onder de bieren. “Ik zeg 1 - 0 voor Koekwhouse bieren!” 

De Dutch Beer Challenge werd in 2014 opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. De eerste editie van de Dutch Beer Challenge vond in 2015 plaats in Rotterdam. Sindsdien groeide de wedstrijd uit tot één van de belangrijkste bierevenementen in de Lage Landen.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/roosendaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief