Afbeelding

Intimidatie en geweld bij Zwembad de Stok: ‘Kleine groep die de boel verstierd’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - “Al lange tijd zijn er groepen jongeren rondom het zwembad die overlast veroorzaken en andere jongeren lastig vallen, bedreigen en nu recent ook fysiek te lijf gaan. Voor ons is de maat vol.” Dat stelt René van Broekhoven namens de Roosendaalse Lijst, nadat er woensdagmiddag wederom een opstootje heeft plaatsgevonden bij Zwembad de Stok.

Zwembad de Stok was woensdagmiddag het decor voor een opstootje tussen twee groepjes met jongeren. Daarbij zouden ook jongeren geslagen zijn. Dat bevestigt ook Amy van Bemmel, manager van het zwembad. “We zijn zelf nog aan het inventariseren wat er precies gebeurd is, maar er zijn op het veld inderdaad wat schermutselingen geweest waarbij ook geslagen is”, aldus Van Bemmel.

Hoe dat kon gebeuren en wat er precies de aanleiding voor was, dat is nog onduidelijk. “Onze toezichthouders hebben hun ogen op het bad. Hun eerste prioriteit is dat er niemand verdrinkt en op zo’n woensdagmiddag met zomerse temperaturen is het natuurlijk enorm druk in het water”, licht Van Bemmel toe. “We hebben daarom ook pas later vernomen dat er een opstootje was.” Het zou gaan om twee groepjes van ongeveer vijf jongeren in de leeftijd van 12 tot 15 jaar.

Volgens de Roosendaalse Lijst speelt deze problematiek al langer op het zwembad en dat kan Van Bemmel beamen. “Voor de coronacrisis hebben we ook regelmatig overleg gevoerd met de gemeente, met jongerenwerkers, de wijkagent en met Sportservice Noord-Brabant, om te bekijken hoe we dit aan kunnen pakken. Er is een kleine groep die de boel verstierd en dat hoort niet bij ons als zwembad. We zijn gericht op jonge gezinnen die heerlijk in het groen kunnen recreëren.”

Daaromt reedt het zwembad hard op tegen mensen die zich niet aan de regels houden. “We hanteren een zero-tolerance beleid. Luister je niet naar de toezichthouders? Dan ga je er meteen uit en krijg je een toegangsverbod.” Of dat gisteren ook is gebeurd bij de jongeren, durft Van Bemmel niet met zekerheid te zeggen. “We hebben later vandaag overleg met elkaar en dan weten we als het goed is meer.”

Voor de Roosendaalse Lijst is de maat in ieder geval vol. “Onze jongeren moeten zich veilig kunnen voelen en zorgeloos kunnen genieten van een bezoek aan zwembad de Stok.” Daarom wil Van Broekhoven weten of de gemeente op de hoogte is van het recente geweld én of de gemeente bereid is om snel actie te ondernemen om deze overlast nu en in de toekomst in te dammen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief