Foto: Timo Reisiger

Fête de la Musique krijgt feestelijk tintje door uitreiking Koninklijk Lintje

ROOSENDAAL - Burgemeester Han van Midden heeft maandagavond een Koninklijke onderscheiding mogen uitreiken aan de 72-jarige Marleen Farla uit Roosendaal. Dit gebeurde tijdens de Fête de la Musique van de Alliance Française in de Paterstuin achter de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade. 


De Alliance Française is een onafhankelijke culturele instelling die in 1883 in Parijs werd opgericht met als doel het bevorderen en verspreiden van de kennis van de Franse taal en cultuur. Wereldwijd is de Alliance Française te vinden in 134 landen, met bijna 800 plaatselijke afdelingen, waaronder ook een afdeling in Roosendaal.

Marleen Farla zet zich al vanaf 2005 met veel enthousiasme in voor deze instelling. In de functie van secretaris heeft zij door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd zowel binnen de Alliance Française Roosendaal, als landelijk. Ze is een van de drijvende krachten van de instelling

Daarnaast was mevrouw Farla van 1986 tot en met 1993 lid van de Ouderraad van Basisschool de Blokwei. Dit was een relatief kleine school met een zeer actieve Ouderraad. De Ouderraad organiseert op school onder meer de Sinterklaasactiviteiten, activiteiten rondom Kerstmis, Carnaval en andere activiteiten op school.

Vanwege haar inzet, nauwe betrokkenheid en langdurige verdiensten in de ondersteuning bij de Alliance Française kreeg ze een Koninklijke Onderscheiding. Ze is daarmee benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief