Foto:

Oplichters actief in Roosendaal: ‘Laat een onbekende niet in jouw woning!’

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal waarschuwt inwoners voor mogelijke oplichters die actief zijn. “Ze doen zich voor als medewerkers van de gemeente”, aldus de gemeente Roosendaal. “Laat een onbekende niet in jouw woning, maar vraag altijd om een legitimatiebewijs.”


Het kan wel eens voorkomen dat medewerkers in opdracht van de gemeente aan de deur komen, maar zij maken altijd een afspraak van tevoren. De gemeente waarschuwt inwoners dan ook om bij twijfel altijd even eerst contact met hen op te nemen. “Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen bij je aan, spreken je op straat aan of bellen je op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind.” Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd. 

“Maak het ze niet te makkelijk. Doe niet zomaar je deur open voor een onbekende, of gebruik bijvoorbeeld een kierstandhouder. Pin niet zomaar aan de deur en geef je pinpas niet uit handen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Glasspecialist

Baarle-Nassau

Meerdere vacatures

Steenbergen

nieuwe collegas

Etten-Leur

Overblijfmedewerker

In de buurt

Chauffeurs

Yerseke