Foto: CHRISTIAN TRAETS

Doneeractie voor uitgebrande bestelbus van Peter: ‘De tranen staan in m’n ogen’

ROOSENDAAL - Peter de Wit zag in de nacht van zondag op maandag zijn bestelbus volledig uitbranden als gevolg van de vuurwerkrellen in de wijk Langdonk. Het is zijn tweede bus in drie weken tijd die vernield is met een vuurwerkbom. “Ik denk dat het de verkeerde plaats en verkeerde tijd is geweest, want ik heb nooit met iemand ruzie”, vertelt Peter.


Drie weken geleden zat Peter rustig op de bank naar de Formule 1 te kijken, toen er opeens een harde knal klonk. “Mijn zoon was net beneden en die keek door het raam. Hij zei nog: ‘Dat was heel dichtbij, want ik zie een oranje gloed’. We hadden niets in de gaten, totdat de buurvrouw aan de deur stond. ‘Peter je bus staat in de fik’, riep ze. Toen ben ik snel naar buiten gegaan en met een brandblusser heb ik hem geprobeerd te blussen”, vertelt Peter. De brandweer rukte uit en heeft de bus uiteindelijk geblust. “Het gereedschap was gered, maar het was wel allemaal zwartgeblakerd van de roet. Ik ben vervolgens drie zondagen bezig geweest met alles weer schoonmaken.”

Compleet machteloos

Met een nieuwe bus en z’n schoongemaakte gereedschap kon Peter als zzp’er weer aan de slag. “Ik had net alles weer op de rit, totdat ze zondag een ruit hebben ingegooid en een vuurwerkbom naar binnen hebben gegooid.” Peter voelde zich dan ook compleet machteloos. “Ik heb nog geprobeerd om de brand te blussen. De brandweer was nog bezig met een andere brand, dus dat duurde wat langer. Bij de eerste twee emmers had ik nog goede hoop, maar toen ik ze opnieuw ging vullen bij de keukenkraan was het eigenlijk al te laat.” Peter mocht van de politie niet meer bij de bus, vanwege het mogelijke ontploffingsgevaar. “Alles is verloren.”

Steunactie

Niet alleen de bus is uitgebrand, maar ook al het gereedschap is weg. “Ik heb een allround klusbedrijf en daarom heb ik echt allerlei gereedschap standaard in mijn bus liggen, zodat ik nooit iets vergeet. Gisteren ben ik bij het wrak gaan kijken en toen sprongen de tranen echt in m’n ogen.” Om Peter weer op gang te helpen is één van z’n vrienden, William Hage, een steunactie begonnen. “Dit heeft een enorme impact op het gezin en Peter is behoorlijk uit het veld geslagen en heeft geen idee hoe hij nu verder moet. Wie helpt?”, roept William mensen op. “Ik ben echt super dankbaar voor deze actie”, vertelt Peter aangeslagen. “Iedere keer als ik kijk, krijg ik weer de tranen in mijn ogen. Ook mensen van wie je het niet verwacht, waarvan je weet dat ze zelf weinig te makken hebben, maken vijf of tien euro over. Dat doet me zoveel goed.”

Enorme impact

In totaal wil men zo’n 25.000 euro ophalen voor Peter en z’n gezin. “Alleen aan gereedschap ben ik al zo’n zeven- tot tienduizend euro kwijt, daarnaast heb ik nu een paar dagen niet kunnen werken. De bus was natuurlijk wel verzekerd, maar er komt een hoop bij kijken”, legt Peter uit. Inmiddels is hij, met geleend gereedschap, weer aan het werk. “Ik probeer de draad weer op te pakken, maar ik ben er met mijn gedachte gewoon niet bij. Dit heeft een enorme impact op mij en ons gezin. Ik slaap slecht en bij iedere knal ben ik meteen wakker. Dan kijk ik meteen of mijn privéauto niet in brand staat. Die overlast moet gewoon stoppen, dat is het beste voor mijn welzijn want ik kan er niet meer tegen.”

Doneren kan hier: https://steunactie.nl/actie/help-peter-aan-een-nieuwe-bus-en-gereedschap-1/-5512

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief