Een archieffoto van de Sinterklaasmusical
Een archieffoto van de Sinterklaasmusical Foto: Sint Nicolaas Comité Roosendaal

Sinterklaasvoorstellingen in De Kring afgelast: ‘We nemen onze verantwoordelijkheid’

Door: Marloes Otte Algemeen

ROOSENDAAL – Een flinke domper voor Bram van Arendonk, regisseur van dé Sinterklaasmusical van Roosendaal. De drie voorstellingen die voor zondag gepland staan gaan niet door. Dat heeft het Sint Nicolaas Comité Roosendaal bekendgemaakt. “Ik baal enorm”, reageert Van Arendonk.

Donderdagavond leek alles nog in kannen en kruiken. De cast van de Sinterklaasmusical liet die avond met hun allerlaatste repetitie in de gymzaal van de Norbertus Getrudis MAVO zien dat zij meer dan klaar waren voor de 3 voorstellingen. Het aanwezige publiek was enorm enthousiast en ook regisseur Bram van Arendonk, die zelf af en toe hard meelachte en luidkeels meezong bij het slotlied, was tevreden. “Ik heb er echt van genoten en ik was echt trots.” Met leuke actuele grappen, die ook de ouders waardeerden, bewees de musical immers een gezellig uitje voor het hele gezin te zijn. 

In principe was iedereen dan ook klaar voor de drie voorstellingen die zondag om 11.00, 13.30 en 16.00 uur gespeeld zouden worden in de Grote Zaal van De Kring. Toch moest hij na afloop van de repetitie zijn cast teleurstellen. “Ik kreeg net voor de repetitie een telefoontje. Het Sint Nicolaas Comité Roosendaal wil zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Er wordt van alles gedaan om het onderwijs open te kunnen houden en dan zouden wij wel drie voorstellingen door laten gaan. Dat kan je niet uitleggen.”

Bram baalt enorm. “Het is een project wat intens veel aandacht, maar vooral liefde en passie van mij kent. Nu het voor de tweede keer niet voor publiek gespeeld zal worden, is dat gemis enorm groot”, vertelt hij. Vorig jaar werd de voorstelling immers ook opgenomen en gelivestreamd. “Echter de situatie in de zorg, met het oplopende aantal besmettingen, is een verklaarbare en acceptabele reden om de voorstellingen niet door te laten gaan. In dat perspectief sta ik achter het besluit en is het te begrijpen. Hoe dubbel en zuur deze chocoladeletter ook smaakt.” Bram kan de liedjes dan ook voorlopig even niet meer horen. “En ik denk dat de kerstboom dit jaar iets sneller staat dan normaal”, lacht hij.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief