Afbeelding

Norbertus Gertrudis Lyceum weer open: ‘Aantal besmettingen en thuisquarantaines afgenomen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het Norbertus Gertrudis Lyceum opent vanaf vandaag weer haar deuren. Ruim een week geleden, vrijdag 19 november, stapte de school over op online lessen. De school had te kampen met een flinke piek in het aantal afwezige leerlingen en collega’s.

Donderdagochtend heeft de school de situatie op de school geëvalueerd met het Coronacrisisteam. “We hebben geconstateerd dat het aantal besmettingen en verplichte thuisquarantaines van docenten dusdanig is afgenomen dat we met ingang van maandag weer naar school zouden kunnen en dus weer over zouden kunnen gaan tot fysiek onderwijs”, aldus de school. 

Maar, of ze daadwerkelijk weer open zouden gaan, dat hing af van de maatregelen die door het kabinet afgekondigd werden. “Gelukkig mogen de scholen open blijven. Wel heeft het kabinet weer vergaande maatregelen afgekondigd.” De school gaat nu dus weer open, maar wel met de aangescherpte maatregelen. Zo mogen leerlingen alleen op school zijn als ze les hebben en het schoolgebouw sluit om 17.00 uur. 

Het dragen van een mondkapje is vanaf vandaag weer verplicht bij verplaatsingen in het gebouw. En in het geval van een tussenuur zorg je voor een vaste zitplek in de kantine of mediatheek. “Ouders/verzorgers komen niet in de school, tenzij dit echt niet anders kan. Indien dit wenselijk is bespreek dit dan vooraf met de jaarcoördinator. Daarnaast houdt je zoveel als mogelijk 1,5 meter afstand van de docenten en andere medewerkers.”

Uiteraard moet iedereen met klachten thuis blijven, totdat een negatieve testuitslag is ontvangen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief