Foto: Ruud Backx

Gratis energieadvies voor bedrijven en VvE’s in Roosendaal

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal zorgt ervoor dat bedrijven, ondernemers en Vereniging van Eigenaren (VvE) gratis energieadvies kunnen krijgen. De gemeente breidt namelijk voor die groepen het energieloket uit. Dat was tot nu toe alleen beschikbaar voor particulieren. 


‘’Met de uitbreiding van het energieloket wil de gemeente ondernemers en VvE’s ondersteunen bij het maken van de juiste beslissingen rondom energiebesparing.’’ Het energieloket is een belangrijke schakel tussen de gemeente en haar inwoners voor een duurzamere omgeving. Zo kan het bedrijven en VvE’s adviseren en helpen met hun verduurzaming. ‘’Denk aan energiebesparingstips, subsidies, wetgeving en advies over het grootschalig opwekken van elektriciteit.’’ De gemeente ziet dat bij lokale bedrijven verduurzaming een steeds grotere rol speelt, zoals bijvoorbeeld veel meer wet – en regelgeving. Naast dat, zegt de gemeente dat het besparen van energie vaak financieel voordelig is.  

De VvE krijgt speciaal advies onder de uitbreiding van het energieloket, zoals een stappenplan, waarin staat wat een VvE stapsgewijs kan doen om te verduurzamen. ’’Naar schatting zijn VvE’s verantwoordelijk voor het energieverbruik van zo’n 30 procent van de huishoudens in Nederland. Er liggen daarom veel kansen bij het verduurzamen van woningen waarvan de eigenaren bij een VvE aangesloten zijn.’’ De gemeente zegt dat een duurzame VvE meerdere voordelen met zich meebrengt, zoals een lagere energierekening, meer wooncomfort en een hogere woningwaarde.  

Ondernemers kunnen meer informatie vinden op zakelijk.regionaalenergieloket.nl/roosendaal en VvE op vve.regionaalenergieloket.nl/roosendaal 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief