Scholengroep Tongerlo in actie voor Oekraïne

ROOSENDAAL - Onder het motto: doe iets goeds voor Oekraïne op Goede Vrijdag, organiseren de leerlingen van de Scholengroep Tongerlo enkele acties. De school legt uit: Binnen onze scholengroep hebben we verschillende acties voor Oekraïne opgezet. Op het NGlyceum heeft docent de heer Lavrijsen twee dagen als Captian America lesgegeven. Met zijn superheldenoutfit heeft hij geld opgehaald om de Oekraïners te steunen die in een oorlog zijn beland met Rusland. Dit geld is gedoneerd aan giro 555. Deze actie heeft zelfs de landelijke pers gehaald.


Op 13, 14 en 15 april start de NGMavo een projectweek media voor onze tweede klassen en deze is gekoppeld aan de oorlog in Oekraïne. Ze gaan namelijk media gebruiken om reclame te maken voor een inzamelingsactie op vrijdag 15 april van 9.30 tot 11.30 uur. We hebben Stichting Noodhulp Oekraïne ingeschakeld en zij komen de spullen die dag ook bij ons ophalen. Zij zijn enorm blij met deze inzet. We zijn inmiddels met alle voorbereidingen bezig, posters, invulling van de lessen, e.d. Zo gaan de leerlingen leren hoe ze reclame kunnen maken, krijgen ze les over nepnieuws en gaan ze dus zelf aan de slag met het maken van een poster, flyer, post of vlog. Tot slot werken de leerlingen aan een muurkrant waarvoor ze zelf artikelen gaan schrijven over de projectweek, over de oorlog in Oekraïne, over de inzamelingsactie, etc. We willen meer bekendheid aan de actie geven door de buurt op de hoogte te stellen (flyeren), waaronder de twee basisscholen in de buurt (Singel en Jeroen Bosch) en uiteraard de collegascholen Da Vinci College en NGLyceum. 

Aankomende vrijdag maken leerlingen uit klas 2 van het Da Vinci College paasbroden voor de leerlingen uit Oekraïne die les krijgen op het DVC. Dagelijks worden in speciale ruimtes van 09.00 uur tot 16.00 uur, in een beschermende omgeving op het DVC onderwijs aan deze Oekraïense kinderen verzorgd. Het maken van deze paasbroden door leerlingen van klas 2 zal tussen 08.30 uur tot 11.15 uur plaatsvinden. Daarna zullen zij de Paasbroden overhandigen aan de leerlingen uit Oekraïne. Vanuit het vak horeca en ondernemen is ook eerder deze week een les geven aan de kinderen uit Oekraïne. Dankbaar werk, dankbare kinderen. Mooie middag met verhalen die je raken. Een les Goudse moppen maken, die eigenlijk rond moeten zijn. Maar al snel kwam de vraag of het ook hartjes mogen zijn zodat ze die aan hun moeders konden geven. Betekenis volle les met een gouden randje. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief