Groepsfoto.
Groepsfoto.

Maria Mavo grootstereünie ooit

Door: Janny Mathijssen Algemeen

ROOSENDAAL - Dit hadden we nooit durven dromen. Wat drie jaar geleden begon met een wijntje op het terras met ‘Als we nu eens een reünie zouden organiseren?’, mondde uit in een overweldigende en gezellige reünie.

Na twee jaar uitstel door Corona, was het dan afgelopen zondag 24 april 2022 eindelijk zover. Om 12u verzamelde de 464 ingeschreven oud-leerlingen en leerkrachten zich in een lange rij voor Schouwburg De Kring in Roosendaal. De oud-leerlingen (afgestudeerd tussen 1959 en 1991) stroomden binnen en na ontvangst van een naambadge met hun jaar, liepen ze in één rechte lijn naar de uitgehangen lijsten met de namen van de ingeschreven personen. Iedereen was natuurlijk nieuwsgierig wie er allemaal zou komen. En vooral, wie zou er allemaal zijn van jouw jaar?

Zouden ze me
nog kennen?

Nadat je het tafeltje met vlaggetje van jouw afstudeerjaar had gevonden, was het nieuwsgierig rondkijken. Zou je ze nog herkennen? Kennen ze jou nog? Het middag programma bestond voornamelijk uit genieten en eens langsgaan in de ‘lerarenkamer’. De maar liefst tien leerkrachten die aanwezig waren, hadden het zelf zo naar hun zin, dat ze niet op hun stoel konden blijven zitten. Ze zagen zoveel bekende gezichten en beleefden allemaal de middag van hun leven. Sommige leerkrachten stonden er zelfs van te kijken dat ze nog zo vriendelijk werden onthaald, want ze waren vroeger zelf ook niet altijd even mild geweest. 

Schoolfoto’s
Klassenfoto’s per afstudeerjaar werden buiten in de prachtige tuin genomen. Er speelde een Maria Mavo Spotify playlist, maar daar hoorde je weinig van. Je zag alleen maar blije gezichten en iedereen die druk met elkaar in gesprek was. Mooie, grappige maar ook zeer pakkende levensverhalen werden met elkaar gedeeld. Oude schoolfoto’s op de grote schermen aan de muur zorgden voor sappige verhalen, met als hoogtepunt in het 3e leerjaar, de schoolreis naar Luxemburg en de langlaufuitstap naar de Belgische Ardennen. Stadsdichter Babette De Wijs uit Roosendaal had voor de gelegenheid een prachtig gedicht geschreven en aan ons voorgedragen.

De maar liefst 500 foto’s van deze fantastische happening en het gedicht kan je terugvinden op onze website www.maria-mavo.nl en de FB-pagina van de Maria Mavo. 

We kregen veel complimenten en fijne reacties, maar het was vooral jullie enthousiasme en blije gezichten waar het ons om te doen was.
Bedankt jullie waren Geweldig![n]

Mieke Frijters, Anja Knobel, Marcel van Rijt, Mirjam Jansen en Kathy Maas.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief