Jade Massing in de sporthal Pratt College.
Jade Massing in de sporthal Pratt College. Foto: Bristol

Jade Massing keert terug in het tenue van Bristol vr1

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De in Amerika spelende, en studerende, keepster is voor twee maanden terug in Nederland. Pratt College Kansas heeft de zogeheten semester. 

Massing zal sowieso tegen Middelburg en Bress tussen de palen staan. Elizabeth van den Berge (die vanwege werk volgend seizoen niet terug keert) kan beide wedstrijden niet spelen i.v.m. haar avonddienst. Ondertussen zijn er al gesprekken gaande met een opvolgster die het doel zal moeten gaan verdedigen.  

Bijzonder verheugd

Jade Massing heeft nu één jaar erop zitten en is al enkele keren uitgeroepen tot keepster van de maand. Eén keer heeft ze zelfs deze titel mogen ontvangen toen ze als beste werd verkozen van heel Amerika. Niet voor niks denkt iedereen dat zij de stap wel eens kan gaan maken in de MSL. Jade Massing mag pas het tweede seizoen gescout, en weggekaapt worden bij Pratt College. 

Volgens de richtlijnen in Amerika mogen speelster in hun eerste studie jaar niet naar andere club. Haar medespeelster zijn daarom bijzonder verheugd om haar weer de kleuren, en logo van Bristol vrijdag te zien dragen.  

Debutant

Vrijdag is er sowieso een debutant te bewonderen tijdens de wedstrijd. Demi Jongbloed heeft na lang aarzelen toch besloten om het zaalvoetbal in de armen te sluiten. Ze denkt dat het zaalvoetbal haar qua techniek, spelinzicht en balbehandeling haar beter kan gaan maken op het veld. Ze heeft niet de makkelijkste wedstrijd gekozen om te proeven. Middelburg is een van de betere tegenstanders, en promoveert volgend seizoen naar de 1e divisie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief