Foto: Remko Vermunt

Kazerne, schietbaan en logistiek centrum KCT gaan samen in regio

ROOSENDAAL - Het ministerie van Defensie heeft plannen om de Engelbrecht van Nassau kazerne, de nieuw te bouwen schietbaan in Ossendrecht en het logistiek centrum in Rucphen van het Korps Commandotroepen samen te voegen tot één locatie in de regio Roosendaal/Rucphen.  


 

Dit wordt gedaan in het kader van het nieuwe Strategisch Vastgoedplan genaamd ‘Concentreren, Verduurzamen en Vernieuwen’. Volgens de staatsecretaris van Defensie Christophe van der Maat is het Defensievastgoed, oftewel de meer dan 10.000 gebouwen verspreid over meer dan 350 locaties, versnipperd, verouderd, inefficiënt en belemmerd het de bedrijfsvoering en gereedstelling. Door de onderhoudsachterstanden bij het Defensievastgoed, wordt het onderhoudsbudget vooral gebruikt voor niet-planmatig onderhoud. Dat gaat dan ten kostte van zaken als personeel, materieel, munitie, IT en de gehele operationele inzetbaarheid van Defensie.  

Op het moment is Defensie samen met de Provincie Noord-Brabant en de gemeenten Roosendaal en Rucphen aan het kijken welke opties er zijn om de kazernes in de regio samen te voegen. Naast de kazernes in West-Brabant, heeft Defensie ook plannen om de kazerne in Assen te sluiten en daar de eenheden, waaronder de koninklijke militaire school Noord, onder te brengen bij de 43e gemechaniseerde brigade in Havelte. Rond de zomer zal het kabinet besluiten over het Strategisch Vastgoedplan.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief