Foto: Remko Vermunt

Blijvende herinnering voor uitrijden van twintig fietsroutes

ROOSENDAAL - Cor Verbogt, voorzitter van Roosendaal 750 jaar, heeft donderdag uit handen van Phile Poppe het eerste presentje ontvangen voor het rijden van de twintig fietsroutes die speciaal voor het feestjaar gepresenteerd zijn. Iedereen kon het afgelopen jaar bij de VVV de twintig verschillende fietsroutes ophalen met daarbij een stempelkaart. Wie alle routes heeft gereden, kreeg dan ook twintig stempels. De volle stempelkaart kan tot en met 31 december ingeleverd worden bij de VVV.


Het Wielerplatform Roosendaal heeft begin dit jaar nieuwe fietsroutes ontwikkeld in het kader van Roosendaal 750 jaar. Uiteindelijk zijn er tien fietsroutefolders ontstaan allemaal met hun eigen thema's. In iedere folder staan twee routes, waardoor er in totaal twintig Roosendaalse fietsroutes te rijden zijn met een totale lengte van +- 750 kilometer. Sommige routes bestaan al wat langer, anderen zijn speciaal voor dit feestjaar opgezet. Dit alles gebeurde in nauwe samenwerking met VVV Roosendaal, verschillende toerclubs en de Stichting Roosendaal 750 jaar. Fietsliefhebbers konden het hele jaar deze folders ophalen bij de VVV. Onderweg kunnen fietsers stempels verzamelen bij de horecabedrijven die op de stempelkaart staan vermeld. Als alle routes zijn gefietst zijn 20 stempels verzameld en is de stempelkaart vol. Deze volle stempelkaart is vanaf nu in te wisselen bij de VVV Roosendaal in ruil voor een herinnering aan 'Roosendaal 750 jaar'.

Samenwerking

Het idee is ontstaan vanuit het Wielerplatform. "Maar de VVV en ook de andere partijen hebben goed geholpen. Zo hebben we veel hulp gehad bij de geschiedenis van verschillende routes, maar ook de toerclubs hebben goed geholpen", legt Phile Poppe uit. "We kunnen zelf wel achter onze computer een route uitstippelen, maar uiteindelijk valt of staat zo'n route met of de fietser weet waar hij/zij naartoe moet." Met behulp van de wielrenners werden de routes dan ook meer dan eens aangepast. "Je denkt even routes uit te zetten, maar dat is wel een hele uitdaging geweest. We hebben het onszelf ook niet makkelijk gemaakt, want we willen wel een aanvulling bieden op de al bestaande routes en fietsknooppunten, dus we gaan soms ook van de paden af."

Voortbestaan

Het Wielerplatform is hiermee in het voorjaar begonnen en veel mensen zijn ze ook daadwerkelijk gaan fietsen. "We hebben vijfduizend routes gedrukt en die waren we al snel kwijt. Inmiddels weten we dat er zo'n tweehonderd fietsers een volle stempelkaart hebben." Die fietsers kunnen hun stempelkaart tot het eind van het jaar die kaart inleveren voor een presentje. In een mooie bewaardoos zit onder andere een pet met het nieuwe Roosendaalse logo, een bidon van het Wielerplatform en een blijvende herinnering die speciaal voor de fietsers is gemaakt. "Allemaal Roosendaalse producten", aldus Poppe. Cor Verbogt nam het pakketje met plezier in ontvangst. "Wij hebben dit idee destijds naast de missie en visie van de stichting Roosendaal 750 jaar gelegd en het past er precies in. Er is veel samengewerkt met partners en voor ons is ook van belang dat dit initiatief ook na het feestjaar wordt doorgezet." Inmiddels is er dan ook al een tweede druk geweest van de routes en ook die lopen hard. "Alleen het presentje gaan we volgend jaar niet meer uitreiken, maar de routes blijven natuurlijk gewoon bestaan."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief