Op 22 september staat Marching & Breakin’ in De Kring. FOTO CLAUDIA HANSEN
Op 22 september staat Marching & Breakin’ in De Kring. FOTO CLAUDIA HANSEN (Foto: Claudia Hansen)

Nieuwe theaterbrochure valt weer op de mat

ROOSENDAAL - Het is ieder jaar weer een lastige puzzel, maar wel één die programmamaakster Simone Kort graag legt. Sinds deze week ontvangen alle Roosendalers de 160-pagina's dikke theaterbrochure van De Kring weer op de mat. Daarin staan niet alleen heel veel bekende namen, maar ook heel veel leuke onbekende namen die gaan zorgen voor een fantastisch theaterseizoen.


De Kring kende afgelopen jaar een erg goed seizoen. In vergelijking met het voorgaande jaar heeft De Kring dertig procent meer kaarten verkocht. "Het is echt sinds tijden dat het weer zo goed gaat. Een reden daarvoor is natuurlijk niet echt te geven. Je merkt dat mensen weer meer te besteden hebben en we hopen natuurlijk ook dat het door de programmering komt", vertelt Simone Kort. Ook dit jaar heeft ze bij het samenstellen van het programma keuzes gemaakt die volgens haar het beste bij Roosendaal passen. Daarbij probeert ze een balans te vinden tussen de grote en de kleine voorstellingen en ook tussen bekende en onbekende namen. "Ook voor de kleine zaal hebben we dit jaar weer spannende voorstellingen voor de avontuurlijke bezoekers."

110-jarig bestaan

Bijzonder is dat De Kring dit jaar 110 jaar bestaat en in het kader van dit feestjaar worden dan ook vier speciale voorstellingen aangeboden. "Het gaat om twee kindervoorstellingen die we aanbieden in de herfstvakantie. De jeugd heeft de toekomst en we willen graag ons aanbod ook bij hen promoten." Daarnaast staan er nog twee voorstellingen op de planning. "Op dinsdag 17 september is dat een voorstelling van Sabra El Bahri Katri – studente aan AMPA, het conservatorium in Tilburg. Op zondag 22 september is dat de voorstelling Marchin' & Breakin'." Laatstgenoemde is een combinatie van het Harmonie St. Michaël van Thorn met de hiphopgroep The Ruggeds. "Zij slaan een brug tussen klassieke muziek en de straatcultuur." Een bijzonder voorstelling dus.

Cabaret

Daarnaast bestaat de programmering uiteraard weer uit een aantal grote namen. Zo komen onder andere Najib Amhali, Youp van 't Hek en Patrick Laureij naar Roosendaal. "Maar ook Henri van Loon en Urbanus", vertelt Simone. Laatstgenoemde stond vijf jaar geleden voor het laatst in Roosendaal. "Maar ik kreeg opeens een telefoontje dat hij weer gaat toeren." Een aantal van deze voorstellingen zijn al vroeg in de verkoop gegaan en dat is volgens Simone een nieuwe trend. "We hebben dit jaar bijvoorbeeld ook Nienke Plas en Kaj Gorgels op de planning staan. Zij hebben online een enorm netwerk en zij willen in één keer bekendmaken waar ze allemaal op gaan treden." De keuze voor Youtube-sterren zoals Nienke en Kaj is volgens Simone wel spannend. "Maar tot nu toe loopt het heel goed. Hetzelfde zagen we eigenlijk dit seizoen bij Fred van Leer. Dit was z'n eerste theatershow en dat is toch even spannend, maar de voorstelling was binnen no-time uitverkocht."

Dans

Zelf kijkt Simone enorm uit naar de vele dansvoorstellingen die geprogrammeerd staan. "Voor de programmering van de dansvoorstellingen werkten we altijd al samen met Roosendaal Danst! en sinds dit jaar werken we ook samen met het MBO Dans uit Goes." Onder andere het Scapino Ballet uit Rotterdam komt weer voor een voorstelling naar Roosendaal. "Afgelopen jaar besloten ze om alleen grote steden aan te doen en dat was erg jammer, gelukkig willen ze komend seizoen ook weer kleinere steden bezoeken." Ook Panama Pictures, afgelopen seizoen te zien in de kleine zaal, keert terug naar Roosendaal. "Maar dit jaar in de grote zaal."

Muziek

Op het gebied van muziek is er ook voor ieder wat wils het komende seizoen. "Denk bijvoorbeeld aan Tino Martin, Waylon, Jan Keizer en Anny Schilder, Nick & Simon, Herman van Veen, Johan Derksen, Handsome Poets en zo kan ik nog wel even doorgaan." Bijzonder is ook de komst van Jett Rebel naar Roosendaal. "Kortom er is echt voor ieder wat wils. Vergeet ook niet de echte toneelstukken zoals Hendrik Groen, kindervoorstellingen zoals Woezel & Pip en nog veel meer." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief