Openingshandeling verricht door buurtbewoner en bezoeker van Bij Bosshardt Wil Scheeringa en wethouder Inge Raaijmakers
Openingshandeling verricht door buurtbewoner en bezoeker van Bij Bosshardt Wil Scheeringa en wethouder Inge Raaijmakers (Foto: )

Bij Bosshardt officieel open in Langdonk

ROOSENDAAL - Bij Bosshardt heeft afgelopen vrijdag officieel zijn deuren geopend aan de Lindenburg 87a. Bij Bosshardt is een initiatief vanuit het Leger des Heils en biedt een ontmoetingsplek voor bewoners uit de omgeving.


"Buurtbewoners hebben vaak behoefte aan een ontmoetingsplek en vinden het fijn om iets voor elkaar te kunnen betekenen. In de 'huiskamer van de buurt' kan dat", aldus projectleider Marco Oudshoorn.

Deuren open

De deuren van Bij Bosshardt gingen eigenlijk al eerder open. Al sinds november 2018 kunnen buurtbewoners binnen komen wandelen voor een praatje of een leuke activiteit, maar de officiële opening moest nog plaatsvinden. "Op de eerste dag hebben we gewoon de deuren opengezet en vijf minuten later zaten er mensen met elkaar te kletsen", vertelt Oudshoorn.

Activiteiten

Bewoners kunnen zelf aangeven waar behoefte aan is. Zo is er bijvoorbeeld in de eerste dagen van Bij Bosshardt op initiatief van een bezoeker al een sjoelcompetitie gehouden. "Er is ruimte om gezamenlijk activiteiten in en met de buurt te bedenken en vorm te geven. Dit is helemaal in overeenstemming met het gedachtegoed van Majoor Bosshardt en daarom zijn de huiskamers ook naar deze bekende heilsoldate vernoemd."

Opening

De buurtbewoners kunnen Bij Bosshardt een bakje koffie drinken en een praatje maken, maar ze kunnen er ook terecht voor hulpvragen. Daarnaast worden ze des ondersteunt bij het organiseren van activiteiten zoals een eetgroep, kindermiddag, huiswerkbegeleiding, een cursus of sportieve bijeenkomst. Wethouder Inge Raaijmakers mocht afgelopen vrijdag, samen het Leger des Heils, de opening verrichten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief