Afbeelding

Plan voor Geerhoek na vijf jaar van tafel geveegd

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - Is het plan van werkgroep Vitaal Wouw van tafel geveegd? En zo ja, waarom? Dat wil de Roosendaalse Lijst weten na een brief van de werkgroep die al jaren werkt aan een plan voor het Geerhoekgebied.

Duc Boorsma en Sjef Dekkers, beide inwoners van Wouw, namen in 2014 het (burger)initiatief om een plan te maken voor het Geerhoekgebied. Aanleiding hiervoor was het verval van de school en de ruimte die de school inneemt. Zij bedachten een plan waarbij het ook mogelijk zou worden om aan het park te wonen en daarbij werden verschillende partijen betrokken, waaronder de dorpsraad, werkgroep DNA Wouw, wethouders en KPO Roosendaal. "Het plan is helaas tegen eerdere verwachtingen in niet ontvankelijk verklaard", laten de initiatiefnemers nu weten aan de Roosendaalse politiek.

En dat terwijl het plan volgens hen gedragen wordt door de inwoners van Wouw. "Deze gang van zaken ontmoedigt niet alleen de inzet van burgerparticipatie, maar laat ook een kans liggen om in het hart van Wouw tot een goede en duurzame stedenbouwkundige invulling te komen. Na vijf jaar hard werken, waar honderden uren met veel passie zijn ingezet om de leefbaarheid en uitstraling van Wouw duurzaam te verbeteren, is ons plan in mei 2019 van tafel geveegd." De werkgroep roept de politiek dan ook op om met hen in gesprek te gaan. "Het gaat ons niet om het gelijk of ongelijk. Ons plan is niet in beton gegoten, maar wonen aan het park vinden wij een voorwaarde."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief