De leerlingen waren flink onder de indruk door de close up magic van 4XM FOTO REMKO VERMUNT
De leerlingen waren flink onder de indruk door de close up magic van 4XM FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Tiende editie van CKV-festival Art2Hop

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Derdejaars vmbo-leerlingen van het Da Vinci College, Jan Tinbergen College en Norbertus Gertrudis Mavo hebben afgelopen woensdag op een eigentijdse manier kennisgemaakt met kunst in de breedste zin van het woord.

Ieder jaar slaan de CKV-docenten van de drie scholen de handen ineen voor de organisatie van het CKV-festival Art2Hop. Het festival sluit aan bij de kunstlessen die op school worden gegeven, maar leerlingen moeten voor het vak CKV ook buiten de lessen om deelnemen aan verschillende culturele activiteiten. Een groot deel van deze activiteiten wordt tijdens Art2Hop aangeboden. De festivalmiddag levert daarom een belangrijke bijdrage aan de afronding van het vak CKV in het eindexamendossier. "De vorige editie was in juni van dit jaar, maar eigenlijk zijn de leerlingen dan al te druk bezig met hun examens", vertelt Milou Schneijderberg namens de organisatie. "Daarom is er in juni voor gekozen om de editie van dit jaar naar september te verhuizen."

Interactief

Daarom werden de leerlingen afgelopen woensdag verdeeld over drie groepen. In drie rondes van steeds 35 minuten werden ze meegenomen in verschillende onderdelen van kunst. Zo werd de Tongerlotuin omgetoverd tot festivalterrein voor diverse workshops van 4XM, zoals graffiti, beatbox en close up magic. In de grote zaal van De Kring konden de leerlingen genieten van een indrukwekkende fysieke voorstelling van Theatermakerij STORM en in de kleine zaal kon het publiek volop meedenken en -spelen met een interactieve voorstelling van Improvisatietheatergezelschap The Big Mo. "Wegens groot succes al tijden een vaste gast in het programma van het festival." Bijzonder bij alle drie de rondes is dat de leerlingen centraal stonden. Ze deden mee aan workshops, speelden mee op het podium en kregen de gelegenheid vragen te stellen aan echte kunstenaars.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief