Afbeelding

Kinderen van Poolse School treden op in Parijs

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Kinderen van vier Poolse Scholen uit Nederland, waaronder ook de Poolse school uit Roosendaal, zijn onlangs afgereisd naar Parijs voor de jubileumbijeenkomst van Poolse School in Parijs.

De kinderen uit Nederland waren de winnaars van het Wierszowisko Poëzie Festival voor de Poolse Kinderen in Nederland georganiseerd door Forum Poolse Scholen in Nederland. Het festival heeft een lange geschiedenis en is erg populair in Nederland. Sinds 2012 wordt dit festival ook in London gehouden. "Nu hopen we deze te exporteren naar Parijs." Lena van de Poolse School Roosendaal ging verkleed als hondje en las een gedicht voor over een hond die met de trein rondreist.

Alle deelnemende kinderen hebben erg hun best gedaan om voor publiek (250 mensen) in de grote theaterzaal op te treden. Na afloop werden ze getrakteerd op o.a. de kikkers. De kikkers en het Parijse avontuur vielen bij iedereen in smaak. Ook bij de Engelse en Franse kinderen die erg moeilijk afscheid van elkaar konden nemen. We hopen volgende keer de gezelschappen ook in Nederland te mogen ontvangen. Volgend jaar op 22 maart bestaat Wierszowisko 20 jaar dus tijd voor een feest.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief